Zaterdag 26 november zal de boeken ingaan als de eerste competitiewedstrijd voor ons tweede in de reserve hoofdklasse. Op zich al een knappe prestatie, maar de wil om te winnen is onverminderd. Avanti 2 was de eerste tegenstander van de competitie. De eerste helft klapte beide ploegen er vol in. Er werd veel strijd gebracht en een hoog niveau gehaald. De Dordtse verdediging wist het spel van Avanti goed te ontregelen en door knappe goals van onder andere Tim Groeneweg en Renske Visser, wisten de Oranje Witten goed in de buurt te blijven. Er werd gerust met een 10-9 tussenstand.

In de rust werden de puntjes op de i gezet. Dit was goed terug te zien, want OW2 schoot uit de startblokken. Ons tweede had veel kansen en de goals vielen makkelijk. Langzaam maar zeker liep het tweede uit naar een forse voorsprong. Met nog 14 minuten op de klok stond het 12-17 in het voordeel van OW. Avanti 2 gaf zich nog niet gewonnen en rechte haar rug. Goal voor goal kwam Avanti 2 dichterbij. OW2 kreeg het niet voor elkaar om mee te blijven scoren. De voorsprong verdampte en uiteindelijk keek het tweede zelfs tegen een achterstand van 1 punt aan. Ondanks de vele kansen, ook in de laatste minuut van de wedstrijd, werd de wedstrijd met 20-19 verloren.

Teleurstelling over het uiteindelijke resultaat, maar ook trots op de geleverde teamprestatie. De toon is gezet en dat beloofd voor ons als supporters veel goeds.

Oranje Wit 1 mocht op zaterdagavond aantreden tegen Synergo 1. Het deels uitvallen van de elektrische installatie en de iets ongebruikelijke manier van oplopen had geen invloed op de scherpte van Synergo. De thuisploeg schoot uit de startblokken en overrompelde onze hoofdmacht compleet en binnen 5 minuten stond het 5-1. Middels twee knappe goals van Xanne Klink kroop Oranje Wit iets dichterbij. Helaas wist het eerste dit niet door te drukken. Synergo liep wederom uit en Oranje Wit 1 moest in de achtervolging. En dit is precies wat het team deed. Goal voor goal kwam ons eerste weer naast Synergo. Lex van Gent scoorde een buzzer beater, waardoor ons eerste met de eerste voorsprong van de wedstrijd mocht gaan rusten.

De tweede helft werd afgetrapt met een snelle goal van Synergo. Oranje Wit kwam wel met het antwoord, maar Synergo wist in de buurt te blijven. Met name de dames van Synergo hadden met hun goals een belangrijk aandeel in de tweede helft van deze wedstrijd. Oranje Wit kwam nog op een 16-17 voorsprong, maar hierna nam Synergo het over. Synergo wist de wedstrijd volwassen uit te spelen en Oranje Wit 1 moest  genoegen nemen met een verliespartij.

Volgende week staan de eerste thuiswedstrijden van het seizoen op het programma. De selectie kan alle support gebruiken. Ben jij erbij?