In ronde 7 van de competitie stonden twee belangrijke wedstrijden op het programma voor onze selectie. Winnen betekende goede zaken doen, dus er zat maar één ding op voor OW 1 en OW 2.

OW 2 mocht op bezoek bij Pernix 2. Na zes verliespartijen was een overwinning voor het tweede meer dan welkom. Na een goede start van OW 2 ging de wedstrijd gelijk op. OW 2 voelde de noodzaak om Pernix niet in de wedstrijd te houden. Kort voor rust was er een voorsprong van 3 punten, maar uiteindelijk gebeurde toch waar de Oranje Witten bang voor waren. Pernix 2 kwam namelijk kort voor rust terug tot 8-9. Na de rust wist Pernix zelfs de gelijkmaker te maken. Echter brak dit de ploeg van Naaktgeboren en van Dongen niet en wist steeds op minstens één punt voorsprong te blijven. Mede door de acht wissels goed te benutten en een aantal makkelijk scorende spelers binnen de lijnen, wist OW 2 de wedstrijd te controleren en de voorsprong uit te bouwen naar vijf punten. Qua spel was het zeker niet de beste wedstrijd van het seizoen, maar de overwinning van het tweede was een echte teamprestatie.

Zo’n 90 kilometer verder op mocht OW 1 het een uur later opnemen tegen Antilopen 1. Een wedstrijd die uiteindelijk veel stil zal gaan liggen en maar liefst één uur en veertig minuten zal duren. Het eerste gedeelte van de wedstrijd ging redelijk gelijk op. Antilopen wist een aantal keer op voorsprong te komen, maar OW liet zich niet kennen. Via goals van Meike Driesprong en Tim van Gent wist Oranje Wit 1 vlak voor rust op een 12-13 voorsprong te komen.

OW 1 begon scherp aan de tweede helft en wist de voorsprong uit te bouwen met 3 punten. De tweede helft had het vak van onder andere Bart Driesprong veel moeite met vrijkomen. Echter stond Milou Oppe goed te rebounden, waardoor het vak toch kon herhalen. Diezelfde Oppe maakte met een fraaie doorloopbal een belangrijke goal en stelde de winst veilig. Antilopen scoorde nog wel mee, maar eigenlijk kwam de winst nooit echt in gevaar.

Volgende week staan de eerste returns op het programma. De OW-selectie verwelkomt Synergo en Avanti in de eigen hal.