Zaterdag 16 september stond in het teken van de seizoensopening van seizoen 2023-2024. Op deze mooie zaterdagmiddag kwamen KCC 3 en RWA 1 op bezoek.

KCC 3 is al een aantal jaren een gevreesde tegenstander. Oranje Wit 2 wist dat het een lastige zaak zou worden om de punten in Dordrecht te houden, maar zeker geen onmogelijke. KCC startte scherper aan de wedstrijd en wist een voorsprong te nemen van 5 punten verschil. Met name de eerste helft werd er zeer wisselvallig gespeeld. Verdedigend stond het de eerste helft, op wat kleine fouten na, best goed. Aanvallend werd er onvoldoende samengespeeld, waardoor het niet lukte om tot meerdere kansen per aanval te komen. Mede hierdoor kon KCC de voorsprong verder uitbouwen.

Na de rust kwam de Dordtse ploeg verdedigend sterk uit de kleedkamer. Na een kleine 10 minuten in de tweede helft werd er dan ook eindelijk gescoord. Het momentum lag bij Oranje Wit. Met 6 goals in 9 minuten wist KCC niet wat ze overkwam. Ons tweede was in één klap terug in de wedstrijd. Helaas duurde de wedstrijd net iets te lang om hem over de streep te trekken. Eindstand: 9-13.

Bekijk hier het fotoverslag van Oranje Wit 2 tegen KCC 3.

Oranje Wit 1 mocht het opnemen tegen RWA 1. Die laatstgenoemde nam brutaal de leiding en scoorde al snel de 0-1. Het eerste deel van de eerste helft ging redelijk gelijk op. Oranje Wit 1 kreeg het niet voor elkaar om zich aan de vooraf gemaakte afspraken te houden. Aanvallend liep het wel goed. Met 5 goals op rij wist Oranje Wit enige afstand te nemen van RWA. Er werd met 9-6 gerust.

Tijdens de rust waren de koppies op scherp gezet. Tim van Gent, Marijn Klink en Robin van Kalkeren wisten snel na rust te scoren, waardoor de voorsprong nog verder uitgebouwd werd. Die laatstgenoemde speelde sowieso een zeer sterke wedstrijd. Voor elke goal die RWA maakte, maakte Oranje Wit er twee. RWA had niets meer in te brengen en Oranje Wit kon de wedstrijd comfortabel uitspelen. Senne Koster en Iza Wolleswinkel mochten hun debuut in de hoofdmacht maken. Beiden deden ze dit zeer verdienstelijk en Senne wist zijn debuut nog te bekronen met een mooie goal. Oranje Wit tankt zelfvertrouwen voor de wedstrijd van volgende week tegen Vitesse. Eindstand: 19-13.

Bekijk hier het fotoverslag van Oranje Wit 1 tegen RWA 1.