Zaterdagmiddag 17 september was er genoeg te zien op het Oranje Witte veld. Voor de selectie stonden de eerste thuiswedstrijden op het programma. KVA was de tegenstander.

Oranje Wit 2 wilde ook op eigen veld laten zien wat ze in huis hebben. Er werd scherp begonnen tegen KVA 2 en binnen de kortste keren stond OW 2 voor. Rommelige momenten wisselde zich af met mooi spel en met rust gaf het scorebord een gelijke stand aan.

Na rust volgde er een lange periode van droogte voor de Dordtse ploeg. KVA wist tweemaal te scoren en hoewel het spelbeeld dit niet liet zien, keek OW2 tegen een 6-8 achterstand aan. Met de wetenschap dat OW2 zich wel vaker terug knokt én nog twee klasbakken op de bank hadden zitten, was er geen reden tot paniek. Tim van Gent en Robin Dommisse mochten hun invalbeurt maken en wisten allebei tot scoren te komen. De stand was weer gelijk. Vanaf dit moment heeft OW2 het niet meer weggegeven. Via mooie goals van Tim en Tim (Groeneweg en van Gent) kwam de ploeg weer op voorsprong. OW2 wist de wedstrijd knap uit te spelen en sleepte een belangrijke overwinning binnen.

Ook OW1 mocht in het regenachtige weer hun opwachting maken. Beide ploegen begonnen verdedigend scherp aan de wedstrijd. Dit resulteerde in een doelpuntloze periode van een kwartier. Uiteindelijk wist Lex van Gent de 1-0 binnen te schieten. Helaas voor onze hoofdmacht was dit het eerste en laatste moment dat ze op voorsprong wisten te komen. De dames van KVA namen hun ploeg op sleeptouw en via scores van diezelfde dames wist de uitploeg de stand uit te bouwen. Met een 3-8 achterstand ging de ploeg van coaches van Hoof en van de Burgt de rust in.

Na rust veranderde er niet veel in het spelbeeld. Voor ieder doelpunt wat OW wist te maken, maakte KVA ook een punt. 7 doelpunten werden er op deze regenachtige zaterdagmiddag gescoord. Het is duidelijk dat dit er te weinig zijn om wedstrijden mee te winnen.

Beide ploegen zullen deze week hard aan de slag gaan met de leerpunten en er alles aan doen om volgende week weer fris op het veld te staan. Volgende week staat een bezoek aan de Amsterdamse selectie van Rohda op het programma.