Oranje Wit 2 begon strijdlustig aan de wedstrijd, want het wilde ervoor zorgen dat het zelf zou handhaven. BEP 2, directe concurrent in de strijd tegen degradatie, was de tegenstander.

Hoewel BEP al redelijk vroeg in de wedstrijd een kleine voorsprong wist te pakken, deed ons tweede qua spel absoluut niet onder voor BEP. Vera Klootwijk had hier met drie goals een belangrijk aandeel in. Desondanks werd het na de 10-16 duidelijk dat er iets moest gebeuren als Oranje Wit 2 nog kans wilde maken op de overwinning. Oudgedienden Roy de Vlaming en Lex van Gent maakte hun opwachting en deden dit beiden zeer verdienstelijk. Ook verdedigende kracht Robin Leijdsman kwam in de ploeg en de ingebrachte Merel van Gurp was erg sterk onder de korf. De ploeg wist zichzelf terug te knokken tot 17-20, maar het kwaad was al geschiet. Oranje Wit 2 heeft alles gegeven, maar BEP wist nogmaals uit te lopen en dat gat kon ons tweede niet meer goedmaken. Eindstand: 21-25.

Klik hier voor het fotoverslag van Oranje Wit 2 – BEP 2.

Oranje Wit 1 mocht het op nemen tegen kersverse kampioen BEP 1. Dat Oranje Wit 1 de overwinning aan niemand anders gunde dan aan zichzelf, werd nog eens extra duidelijk toen Xanne Klink binnen zes seconden de 1-0 tekende. Maar na twee goals van Bart Driesprong liet BEP zien wat het waard was en kwamen zij met een run van 7 goals op een 3-8 voorsprong. Mening Oranje Witter zal zich op dit punt in de wedstrijd zorgen hebben gemaakt, maar Oranje Wit gaf zich niet gewonnen. Gestaag knokte onze hoofdmacht zich terug in de wedstrijd en een strafworp van Milou Oppe maakte dat ons eerste met een 15-13 tussenstand kon gaan rusten.

Het was duidelijk dat Oranje Wit de opdracht had gekregen om scherp de rust uit te komen. Iets waarin de ploeg van Van Hoof enorm gegroeid is dit jaar. Het scoren ging ook in de tweede helft door en de in de ploeg gekomen Tim van Gent bracht de tussenstand op een comfortabele 21-16 voorsprong. Echter gaf ook BEP zich niet zomaar gewonnen. Met name de dames van BEP wisten in deze fase van de wedstrijd belangrijke goals te maken. En hoewel het aan de Dordtse zijde verdedigend misschien scherper kon, deed ons vlaggenschip wel wat het moest doen; mee blijven scoren. Oranje Wit wist in de slotfase nog twee belangrijke goals te maken, waardoor ze het ongeslagen seizoen van de kersverse kampioen íéts minder glansrijk maken. Eindstand: 32-31.

Nogmaals gefeliciteerd aan BEP met het lijfsbehoud voor het tweede en het kampioenschap voor het eerste.

Klik hier voor het fotoverslag van Oranje Wit 1 – BEP 1.

De selectie bedankt graag alle supporters voor dit zaalseizoen. Afgelopen zaterdag was het weer ouderwets bomvol en de selectie hoopt jullie op het veld ook allemaal te zien.