Zaterdagmiddag 3 december stond in het teken van Nederland – Verenigde Staten in onze kantine, maar ook van de eerste thuiswedstrijden van onze selectie. GKV en Rust Roest kwamen op bezoek.

Na de goede wedstrijd van vorige week, was het tweede gebrand op een positief resultaat in de eigen hal tegen GKV 2. OW begon redelijk goed aan de wedstrijd, maar hetzelfde kon gezegd worden over GKV. Met name de Oranje Witte heren hadden moeite met de makkelijk scorende mannen van GKV. Tim Groeneweg werd ingebracht om zijn verdedigende kwaliteiten te laten zien. Helaas brak dit de flow van GKV niet. GKV ging door met scoren en met de rust stond er een 14-17 stand op het scorebord.

De tweede helft werd geopend met goals van Tim van Gent en Demi van Dijk. Helaas voor de OW-supporters wist GKV viermaal op rij te scoren. Desondanks hield OW 2 vol, goal voor goal kwamen ze dichterbij GKV. Stefan Naaktgeboren verkleinde, met misschien wel de mooiste goal uit zijn gehele carrière, het gat naar 2 goals. De spanning was om te snijden en de verdediging wist de bal nog te onderscheppen. Met nog minder dan een minuut maakte Freek de Peuter de aansluitingstreffer. Verdedigend werd alles op alles gezet om de bal nog eenmaal te bemachtigen. Helaas voor OW resulteerde deze gretigheid, met nog maar 4 seconden te spelen, in een strafworp en gele kaart. OW 2 verliest in de eigen hal met twee punten verschil van GKV.

Oranje Wit 1 wilde tegen Rust Roest 1 hun misser van vorige week rechtzetten. Door middel van een slimme bal wist Milou Oppe binnen een paar seconden te scoren. Kort daarna maakte Joeri van Dijk zijn eerste, maar zeker niet de laatste van de avond. OW 1 was de eerste periode overduidelijk de baas in eigen hal. Rust Roest kwam de eerste helft niet dichterbij dan 4 goals.

Het begin van de tweede helft liet een soortgelijk beeld zien. Echter gaf Rust Roest niet op. Een bizarre hoeveelheid vrije ballen en knappe goals van de dames van Rust Roest hield te ploeg in leven. Eenieder met een Oranje Wit hart heeft met spanning moeten zitten kijken de laatste fase van deze wedstrijd. Goal voor goal kwamen ze dichterbij. Goal voor goal kwamen de Eindhovense ploeg dichterbij. Met nog 9 minuten op de klok stond het 22-21. Rust Roest hield hun hoofd koel en kwam naast en langs onze hoofdmacht. Oranje Wit deed alles wat het kon en trok de stand vlak voor het eindsignaal gelijk. OW 1 moet het gevoel hebben gehad dat zij een punt hebben verloren. Het overduidelijke lichtpuntje van deze wedstrijd was de enorm goed spelende Joeri van Dijk. Op het aanvallende stuk kan de ploeg voortborduren. Verdedigend zal het volgende week een stuk beter moeten.

Onze fotograaf was aanwezig en heeft mooie plaatjes geschoten. Bekijk de foto’s van OW 1 – Rust Roest 1 hier. Bekijk de foto’s van OW 2 – GKV 2 hier.