Afgelopen zaterdag speelde de selectie in eigen hal. Oranje Wit 2 mocht het opnemen tegen de ploeg die ongeslagen bovenaan de ranglijst staat: KCC 4. Oranje Wit 1 zou in actie komen tegen Vriendenschaar (B) die zich momenteel in de middenmoot bevindt.

Om 17:45 uur klonk het fluitsignaal voor Oranje Wit 2. Van tevoren was al bekend dat het een lastige middag zou worden. Echter trok Oranje Wit 2 zich in de beginfase van de wedstrijd niet veel aan van de status van KCC 4. Met name Eva Teerds begon erg sterk en was met vier goals in zeven minuten nadrukkelijk aanwezig. Vanaf de 6-7 werd het niveauverschil steeds beter zichtbaar. KCC kon met een run van vijf goals uitlopen tot een 8-15 voorsprong.

Na rust deed Oranje Wit nog wel haar best, maar het mocht niet meer baten. Het was overduidelijk dat KCC 4 terecht bovenaan de ranglijst staat. Echter liet ons tweede met het getoonde spel zien dat ze stappen gemaakt hebben in de afgelopen weken. De tweede helft bevatte nog een aantal mooie goals, zoals de buzzer beater van Stefan Naaktgeboren. Helaas kon KCC, niet voor het eerst die wedstrijd, met een aantal goals op rij enorm weglopen van ons tweede. Eindstand: 18-31.

Bekijk hier het fotoverslag van Oranje Wit 2 – KCC 4

Oranje Wit 1 wist dat het zou moeten winnen om zicht te houden op een eventueel kampioenschap. Desondanks waren het de spelers van Vriendenschaar die scherper begonnen aan de wedstrijd. Er werd al snel tegen een 0-1 achterstand aangekeken. De ploegen hielden elkaar behoorlijk in de houdgreep en scoorde met elkaar mee. Tim van Gent maakte met een mooie one hander zijn tweede goal van de avond en bracht zijn ploeg op voorsprong. Hierna wist Vriendenschaar vier goals op rij te maken, waardoor zij afstand namen. Heel even leek het erop dat Oranje Wit de controle verloor, maar zij wisten op tijd de rug te rechten. Een buzzer beater van Joeri van Dijk maakte dat er met 13-15 gerust werd.

Ook de start van de tweede helft was voor de ploeg uit Bodengraven. Vakkundig wisten zij op een 15-19 voorsprong te komen. De Dordtse mannen wisten erger te voorkomen en zorgde ervoor dat beide ploegen weer op gelijke hoogte kwamen. Vanaf dit moment was het weer stuivertje wisselen. Robin van Kalkeren, die sowieso een sterke wedstrijd speelde, bracht Oranje Wit weer op gelijke hoogte. In een erg spannende slotfase schoot de ingevallen Iza Wolleswinkel Oranje Wit koelbloedig op voorsprong. Meike Driesprong was in de laatste fase van de wedstrijd ook enorm belangrijk met haar goals en besloot de wedstrijd met een mooie doorloopbal op 25-23. Het was niet de beste wedstrijd van Oranje Wit 1 tot nu toe, maar zij wisten op tijd de rug te rechten en gaan er vandoor met de, wellicht ietwat gestolen, overwinning.