Afgelopen zaterdag speelden Oranje Wit 1 en Oranje Wit 2 allebei tegen de koploper in de poule. 1 speelde tegen Swift en 2 trad aan tegen KCC. Het eerste had dit seizoen al een paar keer gewonnen van Swift en het tweede speelde de heenwedstrijd gelijk.

Oranje Wit 2 speelde zoals gewoonlijk als eerste. Ze begonnen megascherp aan de wedstrijd en ze wisten het juiste spel te vinden en geduld op te brengen. Oranje Wit 2 liet KCC geen moment in de wedstrijd komen. Goal na goal liep Oranje Wit weg bij KCC. Ze kwamen op een 8-0 voorsprong en legde KCC het vuur aan de schenen. Na rust had Oranje Wit 2 geen kind meer aan KCC. Met het gecreëerde fundament van de eerste helft wist OW2 de wedstrijd uit te spelen. De overwinning kwam nooit meer in gevaar. Met 14-8 hield Oranje Wit 2 KCC zelf onder de 10 goals. Het tweede heeft nog niet alles in eigen hand, maar is een gevaar voor de bovenste ploegen. Het heeft voorlopig een opdracht en dat is haar eigen wedstrijden blijven winnen. De concurrentie zal wat misstapen moeten maken en Oranje Wit zal alles doen om de druk op te blijven voeren op de concurrentie. Volgende week speelt Oranje Wit 2 thuis tegen SKF 3.

Oranje Wit 1 speelde tegen Swift 1. Swift voert al heel de competitie de ranglijst aan. Oranje Wit 1 heeft dit seizoen Swift een aantal keer getrakteerd op een verliespartij. In het OW kamp was er veel aan gelegen om dit weer te bewerkstelligen. De eerste 20 minuten van de wedstrijd was het strijdplan van Oranje Wit prima op orde. Swift had moeite met het spel, maar helaas kreeg Oranje Wit geen kans om meer dan 2 goals verschil te maken. Aan het eind van de eerste helft werd het geduld van Swift beloond. Oranje Wit was niet in staat om het niveau vast te houden. Helaas sijpelde de concentratie weg en Swift maakte dankbaar gebruik van deze kans. De twee goals verschil werden teniet gedaan. De zeeuwen wisten met 4 goals verschil de rust te bereiken. Ondanks de gesmede plannen in de rust liet Swift niets aan de twijfel over. Oranje Wit kwam er niet meer aan te pas, Swift maakte het verschil groot en had de winst te pakken. Toch gaf het spel van Oranje Wit hoop voor de toekomst. Aanstaande zaterdag komt GKV op bezoek en zal Oranje Wit deze wedstrijd in winst moeten omzetten. Handhaving is dan veiliggesteld en daar zullen ze als team voor strijden.