Op zaterdag 17 december verloor Oranje Wit 2 nipt in de eigen hal van TOP (A). OW 2 wilde wat rechtzetten en begon onder leiding van Erik van de Burgt strijdvaardig aan de wedstrijd.

In de beginfase kwamen beide ploegen moeilijk tot scoren. Een echt gaatje werd er dan ook niet geslagen. TOP wist op twee punten voorsprong te komen en OW verzaakte, ondanks de redelijke kansen, om mee te scoren. Op deze manier werd de voorsprong van TOP steeds verder vergroot.

De tweede helft kwam OW moeizaam op gang. TOP had hun huiswerk goed gedaan en wist het aanvallende spel van OW te neutraliseren. Dat, samen met een groot aantal opgelegde kansen die gemist werden, maakte dat OW pas 9 minuten voor het einde van de wedstrijd hun eerste goal van de tweede helft maakte. Het gat was inmiddels te groot om te overbruggen, wat ervoor zorgde dat TOP de overwinning eenvoudig binnen sleepte. Eindstand: 23-15.

Oranje Wit 1 reisde af naar Amersfoort waar het Oranje Wit 3, wederom, zeer gemakkelijk zag winnen van MIA 2. Dit moet onze hoofdmacht vleugels hebben gegeven, want OW 1 schoot uit de startblokken. Binnen enkele minuten stond er een 0-3 voorsprong op het scorebord. Helaas wist OW 1 het aanvalspercentage niet vast te houden. Voor MIA gold hetzelfde, waardoor er een redelijk saaie eerste helft gespeeld werd. Beide ploegen wisten niet los te komen van elkaar en er werd gerust met een 11-11 tussenstand.

Tijdens de start van tweede helft was MIA overduidelijk de baas. MIA had een aantal runs van 3 goals, waardoor het behoorlijk rap los kwam van OW 1. De spelers en coaches van OW 1 werden overrompeld en met een time out en enkele wissels probeerde Bo van Hoof en Erik van de Burgt het geloof terug in de ploeg te krijgen. Alle aanwezigen in sporthal de Bokkeduinen wist dat het een lastige zaak werd om 6 goals te maken in 6 minuten. Een lastige zaak, maar zeker niet onmogelijk, zo bewees Oranje Wit. Met de ingewisselde Djuna Seevinck had OW een waar geheim wapen in huis. Met 3 goals binnen 3 minuten was zij een erg belangrijke factor en trok de Dordtse ploeg de stand gelijk. Met nog een aantal seconden op het scorebord, leek OW genoegen te moeten nemen met een gelijkspel. Wonder boven wonder kreeg OW 1 nog een vrije bal, die Xanne Klink koelbloedig wist te verzilveren. De vreugde was enorm en OW 1 wist zelfs nog een keer te scoren. De ontlading was enorm en de punten gingen mee naar Dordrecht. Eindstand: 22-24.