Zondag 9 juni, 1e Pinksterdag, vond weer het befaamde NK 1-1 plaats bij ONDO in ’s Gravezande. Namens c.k.v. Oranje Wit waren op dit spectaculaire toernooi bij de B-aspiranten Mees Oppe en Jesper Vinken actief. En bij de senioren mochten Jop Brouwer en Bo Oppe het opnemen tegen diverse Korfbal League spelers. Onder (vooral voor het publiek) zeer aangename omstandigheden werden de wedstrijden afgewerkt.

De spelregels tijdens dit toernooi: 45 seconden aanvallen en 45 seconden verdedigen tegen dezelfde tegenstander. Doelpunten die gemaakt worden binnen de 1e cirkel rondom de korfbal leveren 2 punten op en buiten de 1e maar binnen de 2e cirkel 1 punt. Schoten uit beweging zijn niet verdedigd, dus spectaculaire acties naar binnen zijn er aan de lopende band te zien.

Jesper, zonder zijn vertrouwde aangeef Nynke Brouwer dit maal, bleef op onderling resultaat steken in de poulefase. Mees ‘overleefde’ de poulefase, onder andere door een keihard blok op zijn jarige tegenstander (“En gefeliciteerd met je verjaardag”, riep de speaker als reactie hierop) wel en mocht door naar de kwartfinale. En ook daar kwam hij als winnaar uit de bus, dus door naar de halve finale. Deze werd echter tijdens het seniorentoernooi afgewerkt, dus mocht Mees bijkomen in het zonnetje totdat hij weer aan de beurt was.

Na de poulefase van de A-junioren, waren de senioren met Jop en Bo aan de beurt om hun kunsten te vertonen. Maar niet voordat de organisatie, tot ieders verrassing en verbazing, de laatste 3 van de 16 deelnemers in een helicopter op het speelveld liet landen. Marijn van der Goorbergh, Nik van der Steen en Momo Stavenuiter werden vervolgens via de rode loper de ring in geleid en toen kon ook dit toernooi beginnen. Bo en vooral Jop begonnen wat stroef, maar ze kwamen al snel op stoom in dit korfbalgeweld en beiden schakelden enkele KL-spelers uit, zodat deelname aan de kwartfinale een feit was. Helaas kwam voor Jop hier een einde aan dit NK 1-1. Bo won zijn kwart- en ook zijn halve finale en mocht daarom, net als broertje Mees die ook zijn halve finale won, voor de winst strijden in een mooie finale tegen Momo Stavenuiter (Blauw-Wit Amsterdam). Ondanks een geweldige strijd, viel het balletje net de verkeerde kant uit en Bo werd daarmee zeer verdienstelijk 2e van Nederland op dit sterk bezette toernooi. Omdat ook Mees de finale verloor, was er 2x zilver voor de familie Oppe deze dag. Al met al was het weer een mooi toernooi met heel veel publieke belangstelling. Op naar volgend jaar!