Zaterdagmiddag trad Oranje-Wit 1 aan tegen Sporting Delta voor de eerste wedstrijd van de Lockdowncup. Deze wedstrijd was door het gemis van supporters in de zaal, gelukkig te volgen via een zeer goede livestream.

De hoofdmacht van Oranje Wit begon sterk aan de wedstrijd het eerste schot van beide vakken werd gepromoveerd tot goal. De beginfase resulteerde in een 5-5 tussenstand. De dames van Sporting Delta schoten in de hierop volgende fase erg scherp, waardoor de tegenstander kon uitlopen tot een 6-12 voorsprong. Hierna was het stuivertje wisselen met de goals tot de rust, Tim van Gent zette met een afstandschot de 12-17 op het scorebord.

Sporting Delta kwam sterker uit de kleedkamer en de stadgenoot van de Oranje Witten liep meteen uit naar een 13-22 tussenstand. Oranje Wit begon zette nu een goede eindsprint in. Het gevarieerde spel uitte zich nu ook in doelpunten. Daarnaast gaf de ploeg van trainer van Klooster een beter antwoord op het achterverdedigen van de uitploeg.

Bij Oranje Wit vielen de doelpunten nu over meerdere schijven. Dit bracht Sporting Delta verdedigend in de problemen en Oranje Wit wist het gat te dichten naar 20-24. De eindfase van dit duel werd nog erg spannend, Oranje-Wit kwam nog op 25-26 en had zelfs nog een aanval voor de gelijkmaker. Dit was echter een brug te ver. Door een strafworp in de laatste seconde voor de uitploeg werd de eindstand 25-27 bepaald.

Topscoorders bij Oranje Wit waren Bart Driesprong en Mees Oppe met beide 6 treffers. Het eerste kan terugkijken op een goede wedstrijd tegen een team at op het veld hoofdklasse speelt en in de zaal naar verwachting om het kampioenschap in de overgangsklasse zal spelen. Voor zover er zekerheid is of er een overgangsklasse is in deze coronaperiode.

Volgende week zaterdag mag Oranje Wit dit spel proberen doorzetten tegen een hoofdklasseteam: GKV. Deze wedstrijd is ook weer te volgen via een livestream.

Voorafgaand aan de wedstrijd van Oranje Wit 1 verloor het tweede ook nipt van het tweede team van Sporting Delta (14-16). Volgend weekend zal ook Oranje Wit 2 uitkomen tegen GKV 2.

Oranje Wit 2 – GKV 2: 14.45

Oranje Wit 1 – GKV 1: ca. 15:45

Beide wedstrijden zullen voor onze leden en andere supporters te volgen zijn via een livestream.