De ploeg van Muller en De Kruif mochten op bezoek bij het ervaren Top (A) 3. Dat de doelpunten deze middag schaars waren, was goed te merken. Voor rust stond er een schamele 3-2 op het scorebord. Beide ploegen hielden elkaar verdedigend goed in bedwang en hadden aanvallend aanzienlijk moeite met de opgelegde druk.

Ook na rust wilde de doelpuntenproductie niet echt op gang komen. Hier en daar werd de korf wel gevonden door de Oranje Witten, maar het was bij lange na niet genoeg om de winst mee naar huis te nemen. Ook Top speelde niet de beste wedstrijd van het seizoen. Zij wisten uiteindelijk negen maal de korf te vinden. Normaal gesproken zal negen doelpunten altijd gelijk staan aan een verliespartij, maar Oranje Wit was maar 6 keer trefzeker en moest daarmee de punten in Zeeland achterlaten.

Oranje Wit 1 ging op bezoek bij ONDO (M). De afgelopen jaren troffen deze twee ploegen elkaar vaker en ons eerste heeft altijd moeite met ONDO. Deze middag begon ONDO sterker aan de wedstrijd. Binnen zeer afzienbare tijd stonden de Zeeuwen met 4-0 voor. Oranje Wit creëerde veel kansen aan de binnenkant en dwong daarmee een groot aantal stippen af. Echter moeten deze dan nog wel gemaakt worden en precies dat kreeg Oranje Wit niet voor elkaar. Maar liefst zes opgelegde kansen werden niet afgemaakt. Oranje Wit wist aan de hand van een mooie omdraaibal van Meike Driesprong nog wel in de buurt te komen (6-4), maar kreeg het niet voor elkaar om het scoren door te zetten.

Ook de tweede helft was ONDO overduidelijk de betere partij. Oranje Wit 1 kwam op alle facetten overduidelijk tekort deze wedstrijd. De zeer goede invalbeurt van Eva Teerds was een lichtpuntje deze middag. Zij kreeg een strafworp mee en wist een schot zelf te scoren. Helaas was het niet voldoende om de winst mee naar huis te nemen en ook onze hoofdmacht laat de punten achter in Zeeland.

Zowel ons eerste als het tweede moeten de komende weken hard aan de bak om het seizoen positief af te kunnen ronden. Op 25 mei staan de returns op het programma en beide ploegen kunnen de support hard gebruiken. Zien we jullie daar?