Afgelopen zaterdag speelden Oranje Wit 1 en 2 tegen KCR uit Ridderkerk. De belangen voor beide teams worden steeds groter. Oranje Wit 2 zit ruimer in het jasje dan Oranje Wit 1. Oranje Wit 1 moet punten pakken om weg te komen van de laatste plaats in de poule. Jasper Kleingeld en Lex van Gent werden deze week toegevoegd aan de wedstrijdselectie. Lex van Gent liet zichzelf prima gelden in Oranje Wit 2.

Oranje Wit 2 had haar zaakjes meer dan goed in orde. Trainer Roelofs kon vroeg in de wedstrijd achterover leunen en genieten van de prestaties van zijn team. Oranje Wit 2 greep KCR 2 vanaf het beginsignaal bij de keel en liet heel de wedstrijd niet meer los. Het feit dat KCR niet verder kwam dan 11 goals zegt alles over de verdedigende kwaliteiten van Oranje Wit 2. Met een ruime voorsprong werd de rust bereikt.

In de tweede helft kon Oranje Wit 2 consolideren en hoefde alleen maar de ruime voorsprong te verdedigen. Het team slaagde daar met vlag en wimpel in. Trainer Roelofs wisselde zeven spelers tegelijk. Een compliment voor de basisspelers en alle vertrouwen voor de spelers, die mochten spelen. KCR kon iets terug krabbelen, maar kwam nooit meer in de wedstrijd. Oranje Wit 2 zette weer een prima teamprestatie neer en staat netjes in de middenmoot van de poule. Aanstaande zaterdag speelt Oranje Wit 2 tegen Meervogels. Het lijkt logisch dat ook in deze wedstrijd de punten meegaan naar Dordrecht.

Oranje Wit 1 zit in een lastiger pakket. Ze bezetten de laatste plaats in de poule en moet alle zeilen bijzetten om niet rechtstreeks te degraderen. De wedstrijd tegen KCR staat alle weken omcirkelt in de agenda’s en was de wedstrijd om punten in te pakken. Beide ploegen begonnen zenuwachtig aan de wedstrijd en kwamen de eerste vier minuten niet tot scoren. Het was KCR dat het beste de korf wist te vinden en kwam op een 2-4 voorsprong. Oranje Wit moest aan de bak en knokte voor wat het waard was. Het team van trainers Van Vliet en Ploeg wist zich terug te vechten tot 4-4. Ze waren zelfs in staat om de stand om te buigen naar een 7-5 voorsprong. Op het moment dat iedereen er voor ging zitten en de verwachting was dat het team zou doorstomen, ging het mis. KCR scoorde 5 keer achter elkaar, terwijl Oranje Wit de korf niet kon vinden. Van 7-5 voor naar 7-10 achter was te veel van het goede. Oranje Wit kon KCR volgen in de score, maar daar was alles mee gezegd. Het tactische plan kwam niet voldoende meer uit de verf. Bij 11-13 floot de arbiter voor de rust.

Na rust bouwde KCR de score verder uit. Oranje Wit liep wederom tegen haar eigen achilleshiel aan. Het team kwam ook na rust moeizaam tot scoren en zag KCR goal voor goal weglopen. Bij een stand van 12-18 was het alles of niets. Er werd gewisseld en dat pakte goed uit. Oranje Wit was in staat om tot 17-18 terug te komen, maar KCR stond niet toe dat Oranje Wit op meer mocht hopen. KCR hield Oranje Wit van zich af en nam de punten mee naar huis. De eindstand werd 19-21. De overige uitslagen in de poule geven momenteel weinig reden tot hoop. Zowel SDO en OVVO wisten tot winst te komen en drukte daarmee Oranje Wit verder in de problemen. In de sport is niets onmogelijk. Oranje Wit 1 zal tot de laatste snik moeten vechten en moeten blijven geloven in handhaving. Oranje Wit speelt nog drie wedstrijden en kan nog 6 punten behalen. Zo makkelijk als geschreven gaat het niet worden, echter is er geen andere keuze meer. Oranje Wit 1 moet deze drie wedstrijden winnen. Ook Oranje Wit 1 speelt aanstaande zaterdag in Zoetermeer tegen Meervogels. Het enige resultaat dat telt is winst.