Zaterdag 20 januari stond in het teken van twee zeer belangrijke wedstrijden. VEO uit Voorburg was zowel voor ons eerste als ons tweede de tegenstander. Het gat tussen de nummers drie en acht in de poule van Oranje Wit 2 is klein. Voor Oranje Wit 1 gold dat winnen zou betekenen dat het een hele belangrijke stap in de richting van het kampioenschap zou doen.

VEO twee begon scherp aan de wedstrijd. Binnen afzienbare tijd stonden zij 4-0 voor. Niet voor het eerst dit seizoen moest Oranje Wit 2 in de achtervolging. Het spel was rommelig en de goals duur aan de Dordtse zijde. Echter wist VEO niet helemaal weg te lopen bij ons tweede. Hoewel zij in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij waren, werd er maar met vijf doelpunten verschil gerust en met nog een helft van de wedstrijd en een schotklok is dit gat dichten geen onhaalbare opdracht.

Hoewel het niet onhaalbaar is, zou het wel moeilijk worden. Drie Dordtse damesgoals na rust hielpen het gat te dichten. De tweede helft zouden de dames sowieso prominent aanwezig zijn op het scoreformulier. Onder andere Demi van Dijk had het vizier op scherp en nam haar ploeg mee aan de hand. Goal voor goal kroop Oranje Wit dichterbij en het leek er op dat, ook niet voor het eerst dit seizoen, Oranje Wit er vandoor zou gaan met een gestolen overwinning. De invallers hadden hier ook een belangrijk aandeel in. Iza Wolleswinkel scoorde de aansluitingstreffer én de gelijkmaker en Tim van Gent gooide de wedstrijd in de allerlaatste seconden op slot. Winst voor Oranje Wit 2, waardoor het gat richting de onderste ploegen vergroot wordt.

Na winst van het tweede kon Oranje Wit 1 met een prettig gevoel aan de wedstrijd beginnen. Echter was de beginfase van deze wedstrijd bijna identiek aan de wedstrijd ervoor. VEO begon wederom scherper aan de wedstrijd en kwam redelijk snel op een comfortabele voorsprong. Ook Oranje Wit 1 moest in de achtervolging. VEO wist in deze fase uit alle hoeken raak te schieten. Oranje Wit wist VEO tot fouten te dwingen en moest het met name hebben van de opgelegde kansen. Vier vrije ballen en strafworpen op rij zorgde ervoor dat de achterstand verkleind werd en dat er met een 11-8 tussenstand gerust kon worden.

Direct na rust wist Bart Driesprong zijn eerste bal raak te schieten. Waar de start van de eerste helft voor VEO was, was de start van de tweede helft over duidelijk voor Oranje Wit. Er werd beter samengespeeld en goal voor goal werd er naar een gelijkspel toegewerkt. Met nog zo’n zeven minuten op de klok kwam ons eerste voor het eerst op gelijke hoogte met VEO. VEO gaf zich niet zomaar gewonnen en wist weer op twee doelpunten voorsprong te komen. Xanne Klink scoorde nog wel een afstandschot, maar in de aanvallen daarna wist onze hoofdmacht de vele kansen niet om te zetten tot een goal. Oranje Wit forceerde VEO nog om een strafworp te nemen, maar de boomlange speler van VEO legde deze er koelbloedig in. Met nog een paar seconden op de klok wist Oranje Wit dat VEO die avond het feest mocht vieren.

Aankomend weekend speelt de selectie eindelijk weer thuis. KCR komt op bezoek en dit beloven wederom spannende wedstrijden te worden.