Oranje Wit 2 mocht op een regenachtige middag revanche nemen op TOP (A) 3. Vorige keer werd er in een doelpuntarme wedstrijd verloren, maar heerste het gevoel dat Oranje Wit moet kunnen winnen van het derde van TOP. Met oude bekende Freek de Peuter in de basis begon ons tweede aan de strijd. Helaas bleek al snel dat TOP, met een aantal oud eerste spelers, toch echt te sterk was voor Oranje Wit 2. Het scoren ging TOP overduidelijk beter af deze keer en Oranje Wit kon hier te weinig tegenover zetten.

Freek de Peuter en Renske Visser hadden een mooi aandeel in de Dordtse doelpuntenproductie, maar helaas was het niet voldoende om TOP aan het wankelen te brengen. A-spelers Roos Groeneweg, Sara Boshoven en Jens Lohuis mochten nog minuten maken in deze wedstrijd. Die laatste bekroonde zijn invulbeurt met een mooi doelpunt. Ons tweede heeft gestreden voor wat het waard was, maar kwam helaas tekort tegen TOP. Hierdoor blijft de stand op de ranglijst onveranderd voor de ploeg van coaches Muller en De Kruif.

Bekijk hier het fotoverslag.

Oranje Wit 1 ging ook voor de broodnodige revanche. Zoals we in het vorige wedstrijdverslag al schreven, heeft ons eerste altijd moeite met het eerste van ONDO (M). Maar na een week vol voorbereiding en een ietwat gewijzigde basis, Bob Mans en Eva Teerds startte in de basis, ging de ploeg van Van Hoof vol voor de winst. Milou Oppe kwam er in de eerste paar seconden van de eerste helft al mooi langs bij haar dame, maar verzuimde om haar doorloopbal af te maken. Het was wederom ONDO die als eerste wist te scoren. Oranje Wit moest al vroeg in de wedstrijd de achtervolging inzetten. Er werden door beide ploegen een hoop individuele fouten gemaakt, waardoor vrije ballen en strafworpen aan de lopende band genomen mochten worden. In deze fase van de wedstrijd was Marijn Klink erg belangrijk met zijn goals. Vlak voor rust wisten de Zeeuwen nogmaals te scoren, waardoor ons eerste met 3 punten achterstand mocht gaan rusten.

Ook na rust wist ONDO het eerste doelpunt te maken. Desondanks liet ons eerste zich niet afschrikken. Een run van 5 doelpunten, met allen een andere doelpuntenmaker, maakte dat Oranje Wit voor het eerst in deze wedstrijd op een voorzichtige voorsprong kwam. Bob Mans en Eva Teerds waren in deze fase erg belangrijk en maakten samen 5 doelpunten. De wedstrijd werd knap uitgespeeld en Oranje Wit behaald de eerste broodnodige punten van het veldseizoen.

Bekijk hier het fotoverslag.

Volgende week speelt de selectie wederom thuis. Naast dat de teams de support keihard kunnen gebruiken, zullen er ook een aantal spelers afscheid nemen van het korfballen (in de selectie). Een mooi moment om deze toppers nog een keer in actie te zien op het eigen veld.