Oranje Wit 2 mocht het afgelopen zaterdag opnemen tegen Fortuna 3. Thuis verloor Oranje Wit nipt en met de wetenschap dat er bij winst goede zaken gedaan zouden worden, was de ploeg van Muller en De Kruif gebrand om te winnen. Echter was er van deze strijdlust in de eerste minuten van de wedstrijd niet heel veel terug te zien. Oranje Wit 2 begon niet goed aan de wedstrijd en achteraf bleek dat de slechte start niet meer goed te maken was. Na elf minuten wist ons tweede voor het eerst te scoren en doordat Fortuna de korf ook niet heel gemakkelijk vond, stond er met de rust een 7-7 tussenstand op het scorebord.

De tweede helft werd iets beter gestart door ons tweede, maar helaas kon er niet voorkomen worden dat Fortuna een voorsprong van twee punten pakte. Twee minuten voor het einde keek Oranje Wit tegen een stand van 15-12 aan. Oranje Wit gaf nog eenmaal alles, maar bij 15-14 klonk het laatste fluitsignaal. Voor Oranje Wit duurde de wedstrijd net niet lang genoeg. Het blijkt maar weer eens dat een goed begin het halve werk is, in dit geval voor Fortuna.

Oranje Wit 1 mocht het opnemen tegen één van de degradatiekandidaten; Nexus. De ploeg van Van Hoof was, misschien vooral op hoop berust, gebrand om te winnen om zo nog kans te maken op het kampioenschap. Wetende dat BEP en KCR, twee aan elkaar gewaagde ploegen, elkaar zouden treffen, begon onze hoofdmacht aan de wedstrijd. Aan de eerste helft kunnen we beter niet al te veel woorden vuil maken. Er kan gesteld worden dat Oranje Wit 1 totaal niet liet zien wat het in huis heeft en dat het Nexus alle ruimte gaf om aan te blijven haken. Het lichtpuntje van de eerste helft was het sterke spel van Loïs Fernhout.

De tweede helft liet een compleet ander spelbeeld zien. Oranje Wit kwam zeer sterk uit de kleedkamer en overrompelde Nexus. Xanne Klink was in deze fase van de wedstrijd enorm zuiver. En waar Marijn Klink verdedigend zijn tegenstander aan banden legde, was Milou Oppe aanvallend erg dominant.

Daniël den Uijl en Bridget ter Horst mochten hun debuut nog maken en wisten deze allebei te bekronen met een knappe goal. Oranje Wit liet in de tweede helft zien dat het de kampioenstitel zeker waard is. Eindstand: 17-33.

Helaas voor onze hoofdmacht en alle supporters bleek later op de avond dat BEP te sterk was voor KCR en dat ze daarmee zichzelf tot kampioen kroonde. Het gat is helaas niet meer te overbruggen, maar volgende week zal ons eerste alles op alles zetten om te laten zien dat het niet onder doet voor de kersverse kampioen.