De wedstrijden tussen Oranje Wit en Nieuwerkerk zijn altijd leuk om te zien. Veel strijd en passie maakt dat regelmatig het randje opgezocht wordt. Afgelopen zaterdag was dit niet anders.

Oranje Wit 2 schoot, met goals van Demi van Dijk, Marijn Klink en Freek de Peuter, uit de startblokken. Nieuwerkerk leek even overrompeld, maar wist binnen 3 minuten de stand weer gelijk te trekken. Eva Teerds, Bob Mans en Marijn Klink wisten de voorsprong weer terug te nemen. Even later blokte die zelfde Klink zijn tegenstander, waardoor het aanwezige publiek uit zijn dak ging. Oranje Wit wist veel kansen te creeren, maar had pech in de afronding. Met rust stond het 11-9, maar dit had een veel grotere voorsprong kunnen, en misschien wel moeten, zijn.

Na de rust wisten de Oranje Witten nog eenmaal te scoren voordat Nieuwerkerk een run van maar liefst zes doelpunten zal nemen. Zo werd het wedstrijdbeeld compleet omgedraaid. Oranje Wit 2 was hier zichtbaar van in de war. Opgelegde kansen werden gemist en het spel werd rommeliger. Nieuwerkerk deed wel wat het moest doen en scoorde goed door. Helaas voor de Dordtenaren moest Marijn Klink het veld ook nog verlaten. Marijn speelde, met name de eerste helft, een zeer goede pot. Senne Koster werd nog in de ploeg gebracht, maar zijn twee knappe goals mochten niet meer baten. Eindstand 22-24.

Daarna was het de beurt aan Oranje Wit 1. Uit bij Tiel’72 werd er redelijk makkelijk gewonnen. Oranje Wit 1 wist dus wat het hen te doen stond. Echter nam Tiel brutaal de leiding. Met goals van Milou Oppe en Tim van Gent werden de eerste paar minuten knap uitgewist en vanaf de 8-5 van Xanne Klink is Tiel eigenlijk nooit meer echt in de buurt gekomen. Met name broeder en zuster Driesprong en de gebroeders van Gent waren zeer dominant aanwezig op het scoreformulier. Dit resulteerde in een comfortabele 15-7 voorsprong met rust.

Na rust ging Oranje Wit lekker door waar het voor rust ook al mee bezig was; scoren. Hoewel de overwinning niet meer in gevaar kwam, was duidelijk te zien dat de tank enigszins leeg begon te raken bij een aantal spelers. Niet gek, want het was goed warm in de hal en de eerste helft was er al veel energie gegeven. Door Marijn Klink en Djuna Seevinck in het veld te brengen, probeerde de coaches wat energie terug te brengen. Marijn Klink beloonde zijn harde werken van eerde de dag nog met een mooie goal van afstand. Het leegraken van de tank en misschien ietwat gemak, zorgde ervoor dat Tiel nog redelijk tot scoren kwam. Er kan geconcludeerd worden dat Oranje Wit 1 een makkelijke avond had, maar er wel te veel door heeft gelaten tegen dit Tiel. Eindstand: 29-20.

Onze fotograaf was wederom aanwezig en schoot mooie plaatjes. De foto’s van Oranje Wit 2 bekijk je hier. De foto’s van Oranje Wit 1 zie je hier.