Afgelopen zaterdag speelde het vlaggenschip van c.k.v. Oranje Wit de eerste officiële thuiswedstrijd van het seizoen tegen Vriendenschaar. Het tweede team trad aan tegen KCC 3. Een mooie zonnige korfbaldag waarbij na lange tijd weer veel mensen langs de lijn stonden op De Polder. Oranje Wit 2 wist een knappe 13 – 12 overwinning uit het vuur te slepen. Het eerste team moest de punten aan de bezoekers uit Hardinxveld laten.

In het warme weer startte Oranje Wit 1 niet goed aan het duel met Vriendenschaar. Al vroeg in de wedstrijd werd de vaksamenstelling van Oranje Wit door wissels gewijzigd, maar dit kon niet voorkomen dat Vriendenschaar uitliep naar een 1 – 7 voorsprong. Voor rust wist de thuisploeg vervolgens nog twee goals te scoren en daarmee was het verschil met rust nog te overbruggen (3 – 7).

De bezoekers van de thuisclub hoopten op een goed vervolg na rust. Een sterkere periode van Oranje Wit zorgde ervoor dat er 5 – 7 op het scorebord kwam te staan en even leek het erop dat de wedstrijd kantelde. Maar Vriendenschaar wist de voorsprong goed te verdedigen en korfbalde zich naar een 10 -15 overwinning.

De volgende wedstrijd speelt Oranje Wit wederom thuis. Zaterdag 2 oktober is Excelsior (D) de tegenstander. Een belangrijk duel waarin Oranje Wit zal strijden om de eerste punten van het seizoen.