Afgelopen zaterdag speelde Oranje Wit 1 in Den Haag tegen Futura. Futura stond voor de wedstrijd puntloos onderaan in de poule, maar daar was in de wedstrijd niet veel van te merken. Voor de wedstrijd werd in de kleedkamer Louis van Gaal aangehaald; Een ploeg, die veel verliest komt steeds dichter bij haar eerste overwinning. Dat was er eentje om even over na te denken. Trainers van Vliet en Ploeg waren duidelijk, niet tegen ons en in deze wedstrijd.

Onder toeziend oog van vele Oranje Witters, wat binnen de selectie zeer op prijs wordt gesteld, begon de wedstrijd. De uitslag doet vermoeden dat dit een spannende wedstrijd is geweest, maar dat was nimmer het geval. Oranje Wit moest toestaan dat Futura tot 3-3 bij bleef en vond daar het gaspedaal en liep weg bij Futura. Wat Oranje Wit te verwijten viel, was het “freewheelen” in de verdediging. Oranje Wit liet Futura, gedurende wedstrijd, een aantal keren terugkomen. Echter telkens als Futura in de buurt was, liep Oranje Wit even gemakkelijk weer weg bij de Haage club. Oranje Wit scoorde er lustig op los en deze wedstrijd lieten ook de dames van zich spreken. Bij 11-16 zochten beide ploegen de kleedkamers op. In de rust waren de trainers duidelijk en hadden een vraag aan het team. Waarom zit Futura nog steeds in de wedstrijd en is de wedstrijd niet op slot gegooid? De ploeg was gewaarschuwd dat Futura echt nog in een goed afloop geloofde en de huid duur wilde verkopen.

De woorden waren niet aan dovemans oren gericht en Oranje Wit bleef genoeg bij de les om de winst te behalen. Het vechten en proberen van Futura was te prijzen, echter liet Oranje Wit niet toe dat vandaag punten werden verloren in deze wedstrijd. De ploeg wist 33 goals op het bord te zetten. Deze score was dit seizoen nog niet eerder gehaald en was een prima resultaat. Over de 27 tegentreffers is genoeg gezegd. Oranje Wit had een hoop te verliezen, maar heeft uitstekende zaken gedaan door wederom twee punten bij te schrijven op het totaal.

Komende weken zullen voor Oranje Wit 1 de weken van de waarheid worden. Drie interessante wedstrijden tegen KVS, Fiks en Swift.  Aankomende zaterdag komt KVS op bezoek in Dordrecht. Een ploeg die Oranje Wit zeker niet moet onderschatten. Met de steun van het thuispubliek zal het team weer vol voor de winst gaan. In de poule voeren drie ploegen de boventoon. Oranje Wit staat daarbij en wil daar na aankomende zaterdag nog steeds staan. Oranje Wit 2 speelt thuis tegen Twist en wil net als het eerste bovenin mee blijven draaien, gezien de stand op de ranglijst is Oranje Wit 2 aan zichzelf verplicht om deze wedstrijd te winnen.