Oranje Wit 1 verliest tweede play-off wedstrijd en loopt promotie mis

Afgelopen weekend stond de tweede play-off wedstrijd voor promotie naar de overgangsklasse op het programma. Met een goed gevulde dubbeldekker bus en vele auto’s kwamen bijna 150 Oranje Wit supporters naar de thuishal van KOAG om hun ploeg naar de overwinning te schreeuwen. Samen met de supporters van de thuisploeg zorgde dit voor een goede sfeer in een wederom zenuwslopende pot.

Net als in de eerste wedstrijd ontliepen de twee ploegen elkaar nauwelijks. Wat volgde was een gelijk opgaande strijd. Aan het einde van de tweede helft had Oranje Wit met een 17-19 voorsprong goede kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. KOAG rechtte echter de rug en wist de reguliere speeltijd met één punt voorsprong af te sluiten. Over twee wedstrijden gezien betekende dit een gelijkspel en een verlenging was nodig om een winnaar te bepalen. In dit slotstuk van het tweeluik was het uiteindelijk KOAG dat de overwinning en daarmee promotie naar de Overgangsklasse naar zich toe trok. De felicitaties zijn voor KOAG.

Oranje Wit 2 promoveert naar Reserve hoofdklasse

Oranje Wit 2 kende een heel andere avond. Deze ploeg wist een knappe overwinning neer te zetten uit bij Meervogels. Een mooie rol was weggelegd voor Roy de Vlaming, vele jaren speler van Oranje Wit 1, die als invaller met drie goals een belangrijke inbreng had in deze overwinning. Door deze overwinning speelt Oranje Wit 2 volgend jaar in de Reserve Hoofdklasse.

Zo kwam er een eind aan een wederom door het COVID-19 virus beïnvloed zaalseizoen, dat gelukkig wel kon worden gespeeld. Wij hopen volgend jaar te kunnen genieten van een volledig zaalseizoen. Nu worden de pijlen gericht op de tweede helft veld. Waar beide selectieteams nog om de knikkers spelen. Oranje Wit 1 heeft een mooie uitdaging: het strijd voor lijfsbehoud in de Overgangsklasse. Deze strijd begint aanstaande zaterdag 23 april tegen Vriendeschaar 1. Oranje Wit 2 zal ook op het veld om het kampioenschap spelen, waarbij het aanstaande zaterdag direct aan de bak mag tegen KCC 3, dat evenveel punten heeft.