Na de overwinning op van OW 2 op Rohda 2 vorige week en puntenverlies van de concurrentie staat ons tweede op een mooie derde plek. Om dit een goed vervolg te geven, was het belangrijk om tegen OVVO de punten op de polder te houden.

Waar de uitwedstrijd nog verloren ging, liet het tweede er ditmaal geen gras over groeien. Op een zonovergoten veld, met Robin Leijdsman startend in de basis, werd er op hoog tempo aangevallen en werd er kans na kans gecreëerd. Echter waren de doelpunten, zoals wel vaker dit seizoen, duur. Halverwege de eerste helft stond het dan ook pas 4-1. De zeer goed spelende Robin van Kalkeren moest helaas het veld verlaten met een op het oog zware enkelblessure.  Uiteindelijk werd er met 6-1 gerust.

De tweede helft werd gestart met Jana Driesprong als vervanging van Robin Leijdsman. Wederom ging Oranje Wit goed van start. Bij een stand van 11-1 wist OVVO pas weer te scoren. Mede door een zeer sterk spelende Eva Teerds werd de eindstand 15-4. De komende weken staat er een zwaar programma te wachten voor ons tweede met onder andere wedstrijden tegen de top twee. Een mooie kans om dit seizoen goed af te sluiten.

Na het verlies van Oranje Wit 1 van vorige week, moest het eerste deze week wederom weer aan de bak. OVVO is een directe concurrent en punten maken was dus meer dan gewenst.

OVVO 1 begon sterk aan de wedstrijd, met vier goals uit zes aanvallen. Hierdoor keek Oranje Wit 1 al snel aan tegen een achterstand van 0-4. Onze hoofdmacht had meer moeite met de eerste goal. Pas na 11 aanvallen werd de korf voor het eerst gevonden. Met name het vak van aanvoerder Lex van Gent had erg veel moeite deze wedstrijd. Zowel de soort kansen als de afronding zaten tegen. Om deze reden werd Marijn Klink snel gebracht in dit vak. Het andere vak was daarentegen erg zuiver. Hierdoor wist ons eerste het gat enigszins te dichten en werd er met 5-7 gerust.

De tweede helft werd gestart met de gezusters Driesprong op de plek van Merel Schram en Xanne Klink. Helaas had dit niet het gewenste vak. Het spel van het andere vak maakte dat de aansluiten naar 9-10 wel gevonden werd, maar het Oranje Wit 1 kon niet meer langszij komen.
Eindstand: 12-14.

Ook deze week zijn er weer foto’s gemaakt. De foto’s van het eerste vind je hier. De foto’s van het tweede vind je hier. Ook van de A1 zijn er foto’s gemaakt. Deze vind je hier.