Afgelopen weekend mocht de selectie van c.k.v. Oranje Wit in het druilerige weer aantreden tegen KCR. KCR is absoluut niet onbekend voor onze selectie, want in de zaal werd er door zowel Oranje Wit 1 als Oranje Wit 2 al tweemaal tegen gespeeld.

Oranje Wit 2 begon, met oude bekende Lars van Strijen in de basis, goed aan de wedstrijd. Hoewel de doelpunten duur waren, wist ons tweede wel op voorsprong te komen. Kim Dommisse was, net als tegen Tjoba, in deze fase erg belangrijk met haar goals. Desondanks lukte het KCR wel om dichterbij te komen en de doelpuntenproductie aan de zijde van de Oranje Witten stokte.

In de tweede helft lukte het KCR om het wedstrijdbeeld volledig te kantelen. Lars van Strijen speelde een aardige wedstrijd en wist, naast de verdedigende acties, nog wat goals te maken. Helaas mocht het niet meer baten. KCR liep iets verder uit en speelde de wedstrijd knap uit. Ook de invalbeurt van wereldreiziger Renske Visser haalde niets meer uit. Eindstand: 11-15.

Klik hier voor de fotoverslagen van de wedstrijden.

Oranje Wit 1 miste bij aanvang van de wedstrijd maar liefst vier basisspelers. Dit betekende een basisplaats voor Eva Teerds, Iza Wolleswinkel een Bob Mans. Aan de zijde van KCR miste topschutter Floris-Jan Bos nog altijd. Twee gehavende ploegen verschenen dus aan de start. Oranje Wit liet hier echter niets van merken. Door een snelle vrije bal van Milou Oppe stond het 1-0. De 2-0 werd op dezelfde manier gemaakt. Ook in de wedstrijd tussen de twee hoofdmachten waren de doelpunten duur. Na een mooie goal van Iza Wolleswinkel stond het met nog 12 minuten te spelen in de eerste helft maar 4-4. De gehele eerste helft was de Dordtse ploeg iets beter, wat steeds weer resulteerde in 1 goal voorsprong. Het lukte de ploeg van Van Hoof niet om verder uit te bouwen en er werd met een 9-8 tussenstand gerust.

De tweede helft modderde nog even op dezelfde manier aan. Het lukte beide ploegen niet om helemaal los te komen van elkaar. Met een aantal wissels aan oranje witte zijde werd er nog wel geprobeerd om een nieuw impuls in de ploeg te brengen, maar het was juist KCR die in deze periode van de wedstrijd het voortouw nam. KCR was net iets gretiger en ging daarbij ook beter schieten. Op 6 minuten voor het einde werd Senne Koster nog gebracht, maar het mocht niet meer baten. Oranje Wit 1 verliest ook de tweede wedstrijd van het tot nog toe niet succesvolle veldseizoen. Eindstand: 16-18.