Binnen de korfbalwereld zijn veel vrijwilligers actief. Naast de vele vrijwilligers bij verenigingen, zijn er ook vrijwilligers die zichzelf op landelijk niveau inzetten voor de korfbalsport. Zij voeren bijvoorbeeld functies uit in het bestuur of in commissies en zijn onmisbaar voor onze sport. De afgelopen maanden hebben zes van deze vrijwilligers een KNKV-onderscheiding ontvangen als dank voor hun bijdrage aan de korfbalsport. Wij feliciteren Jeroen Breeschoten, Merel van Gurp, Ralph von Franquemont, Koen Beetjes, Jan Goldman en Teun Lepelaar met hun onderscheiding.

In juni werd Jeroen Breeschoten benoemd tot Erelid, ontving Merel van Gurp het Ereteken, ontving Ralph von Franquemont de Broekhuijsenmedaille, ontving Koen Beetjes een KNKV-verbondsspeld en ontving Jan Goldman het Ereteken. In augustus ontving Teun Lepelaar het Ereteken. Een overzicht van alle KNKV-onderscheidingen en wat elke onderscheiding betekent, vind je op deze pagina.

Merel van Gurp

Merel van Gurp is drie jaar als bestuurder actief geweest. Ze was een jonge bestuurder met een scherpe blik op de ontwikkelingen in het korfbal en ontving daarom het Ereteken. Deze algemene onderscheiding en wordt gegeven aan personen die zich door hun inzet verdienstelijk hebben gemaakt en hun bijdrage hebben geleverd aan het KNKV.

Lees hier het hele artikel