Afgelopen zaterdag speelde Oranje Wit 1 en Oranje Wit 2 tegen VEO uit Den Haag. OW 2 en VEO 2 voerden samen de ranglijst aan, dus een van de ploegen kon goede zaken doen. OW 1 had tot doel om mee te blijven draaien in de top van de poule, maar dan was winnen broodnodig. Het werd voor beide ploegen een lastig weekend met wisselend succes.

OW 2 kon nooit het niveau evenaren, wat het de afgelopen weken liet zien. OW 2 was niet in staat om VEO haar wil op te leggen. De passing was niet goed verzorgd. OW 2 wist de rust te bereiken met een minimale voorsprong. In de tweede helft viel het team van trainer Van de Burgt uit elkaar. OW 2 moest toezien hoe VEO de wedstrijd naar zich toe trok. OW 2 had alleen koploper kunnen worden, maar VEO ging met deze eer aan de haal.

Trainers Van Vliet en Ploeg waarschuwden OW 1 om met de juiste instelling en gedachte de wedstrijd in te gaan. OW 1 kan het zich niet veroorloven om andere ploegen te onderschatten. OW 1 begon zwak aan de wedstrijd en speelde meer tegen zichzelf dan tegen VEO. OW 1 verprutste de ene na de andere aanval. OW 1 had de passing niet in orde en speelde een rommelige eerste helft. Toch wist het team zich op te richten en een voorsprong te nemen, terwijl het spelbeeld dat feitelijk niet impliceerde. De verbazing bij beide trainers was groot dat OW 1 met een 11-13 voorsprong de rust in ging. Het scorebord in Voorburg hangt op de meest ongunstige plek, waardoor de wedstrijd vanaf de bank slecht te volgen is.

In de tweede helft was het VEO wat de twee punten achterstand ongedaan maakte. Tot 15-15 ging de wedstrijd weer gelijk op en was de spanning om te snijden. Toch was het OW 1 wat aan het langste eind trok. OW 1 ging met een 19-17 overwinning aan de haal. Dit soort lelijke wedstrijden winnen, gaf wel een prettig gevoel. OW 1 speelde als team niet goed, maar kon gelukkig twee punten bijschrijven. Bo Oppe en Jop Brouwer waren, met elk 7 goals, belangrijk voor de ploeg. Trainer Van Vliet was duidelijk in de analyse. OW 1 brengt het tegen betere ploegen, maar om zelf de wedstrijd te maken tegen mindere ploegen, is voor de ploeg een stuk lastiger. Dit hoort ook bij een jonge ploeg en geeft genoeg stof tot nadenken en iets om aan te werken.

Aan de top van de poule is het dringen geblazen. Vier ploegen bivakkeren bovenin met 6 punten. Na de jaarwisseling zal blijken welke ploeg het beste met de druk om zal gaan. OW 1 zal daar graag bij willen horen. Dat het dan stukken beter moet dan afgelopen zaterdag is voor iedereen duidelijk. De selectie zal hier ook hard aan gaan werken.

De selectie zal nog een week trainen en dan gaan genieten van de feestdagen. Ook een moment om iedereen hele fijne kerstdagen te wensen en daarna een mooie jaarwisseling. De selectie hoopt voor iedereen gezondheid, geluk en sportiviteit in 2019. Een item voor de agenda: OW 1 en OW 2 spelen 5 januari 2019 om 14:00 uur en 15:30 uur thuis tegen DSC uit Eindhoven.

12 januari 2019 om 13:45 uur speelt OW 2 uit tegen Juliana in Fijnaart. Daar zal OW 2 weer de punten moeten binnenhalen. Om 20:00 uur speelt OW 1 uit tegen Sporting Delta. Beide ploeg staan met 6 punten aan kop. OW 1 kan in het nieuwe jaar een mooie slag slaan.