Lastige uitwedstrijden voor selectie

Afgelopen zaterdag hadden Oranje Wit 1 en 2 geen makkelijke opdracht. Beide teams kwamen uit tegen de koploper in de poule. Oranje Wit 2 speelde tegen het ervaren KCC uit Capelle aan den IJssel en Oranje Wit 1 tegen het complete Swift uit Middelburg. Onder erbarmelijke weersomstandigheden, regen en kou, werden de wedstrijden gespeeld.

Oranje Wit 2 was niet onder de indruk van KCC en speelde een prima eerste helft. Beide ploegen kwamen niet makkelijk tot scoren. De oorzaak was duidelijk, maar beide ploegen streden tegen de omstandigheden. Oranje Wit 2 bereikte de rust met een 6-7 voorsprong.

Na rust wist Oranje Wit de score niet verder uit te bouwen, terwijl daar wel mogelijkheden toe waren. Oranje Wit 2 kwam lastig tot scoren en moest toezien hoe KCC terug kwam in de wedstrijd. Het was KCC die ook de voorsprong wist te nemen. Oranje Wit 2 toonde veerkracht en kon aanhaken bij KCC. Een compliment voor de jonge ploeg, die Oranje Wit 2 is. Bij een 18-17 achterstand kreeg Oranje Wit 2 een laatste kans in de vorm van een vrije bal. Deze vrije bal werd verzilverd en daarmee was ook de wedstrijd afgelopen. Vooraf had iedereen voor deze stand getekend, echter had Oranje Wit graag meer meegenomen.

Volgende week zaterdag speelt Oranje Wit 2 in Veenendaal tegen SKF. Ze zijn in ieder geval van de minpunten verlost. Nu is het zaak om punten te blijven pakken en op te klimmen in de poule.

Oranje Wit 1 nam het op tegen de koploper van de poule. Vooraf was duidelijk dat Swift een complete ploeg is, die uitgesproken hebben voor het kampioenschap te gaan. Met alles geven en het best uit jezelf halen, dacht Oranje Wit de ingrediënten in huis te hebben om de strijd aan te gaan. Wat Oranje Wit opbrak waren de dodelijk vrije ballen en stippen, die Swift mocht nemen. Oranje Wit wist de korf te weinig te vinden en Swift scoorde makkelijker en kon veel herhalen. De ruststand werd bereikt met een 14-9 achterstand.

Oranje Wit probeerde in de 2e helft aan te haken bij Swift. Swift was ervaren genoeg om daar geen kans voor te bieden. Beide ploegen kwamen aan het begin van de 2e helft niet tot scoren. Dit had het moment kunnen zijn om Swift pijn te doen, echter wisten de aanvalsvakken van Oranje Wit 1 geen goede aanval te creëren. Swift speelde daarna de wedstrijd vakkundig uit en Oranje Wit kon het niet meer spannender maken.

Volgende week speelt Oranje Wit tegen het nog puntloze GKV in Gorinchem. Oranje Wit hoeft zich geen illusies te maken en zal met alles wat het in zich heeft de wedstrijd moeten spelen. Uiteraard heeft iedereen daar alle vertrouwen in. Oranje Wit 1 zal de punten mee naar huis moeten nemen om de aansluiting met de top van de poule te behouden.