Afgelopen weekend was het wederom een thuis-weekend. Oranje Wit 2 speelde tegen Twist uit Vlaardingen. Twist staat laatste in de poule en dat maakte de wedstrijd lastig. Oranje Wit 2 had alles te verliezen en moest deze wedstrijd winnen. Oranje Wit 1 speelde tegen het altijd lastige KVS uit Scheveningen. Deze wedstrijd was een sleutelwedstrijd voor het team van trainers Van Vliet en Ploeg.

Oranje Wit 2 speelde een degelijk eerste helft, maar kreeg het niet voor elkaar om Twist direct opzij te zetten en van zich af te schudden. Twist verweerde zich goed en Oranje Wit 2 moest geconcentreerd blijven om op voorsprong te blijven. In de tweede helft had Oranje Wit 2 de zaken veel beter voor elkaar en wist Twist op de gewenste achterstand te zetten. Het verschil op de ranglijst werd in het spel en in de score tot uitdrukking gebracht. De overwinning van Oranje Wit 2 is nooit in gevaar geweest en het team van trainer Van de Burgt mocht de verdiende punten bij schrijven.

Oranje Wit 2 staat er uitstekend voor in de poule, één punt achter koploper Fiks. Volgende week spelen beide ploegen tegen elkaar in Oegstgeest. Dit belooft een mooie krachtmeting te worden. Oranje Wit 2 zal alles in de strijd gooien om de winst te gaan halen.

Oranje Wit 1 speelde tegen KVS uit Scheveningen. Ondanks dat KVS niet meedraait in de bovenste regionen van de poule is het een lastige ploeg. Oranje Wit 1 was goed voorbereid op de gevaren van KVS. In de eerste helft veranderde bijna alles wat Oranje Wit 1 aanraakte in goud. Oranje Wit 1 denderde over KVS heen en stond in een mum van tijd op 7-0. Dit gemiddelde was niet vol te houden, maar KVS had niet veel te vertellen in het begin van de eerste helft. Oranje Wit 1 had zichzelf nog meer kunnen belonen, maar het eerst moordende tempo nam iets af. KVS sprokkelde een aantal goals bij elkaar, echter de 7 goals voorsprong van het begin bleef tot de rust in stand. Oranje Wit 1 speelde een uitstekende eerste helft wat stemde tot tevredenheid bij het thuispubliek. De ruststand werd bereikt bij een 12-5 stand.
KVS kwam beter uit de rust en verkleinde de afstand tot Oranje Wit 1. Waar KVS aan meer begon te denken, was het Oranje Wit 1 dat telkens op tijd weer wegliep bij KVS. Oranje Wit 1 liet KVS niet dichterbij komen dan drie goals verschil. Ondanks de druk van KVS bleef Oranje Wit 1 prima op de been en liet de overwinning nooit in gevaar komen. Robin Leijdsman en Lex van Gent maakten weer de nodige minuten in Oranje Wit 1. Gezien de komende wedstrijden is dit goede zaak in de aan elkaar gewaagde selectie van c.k.v. Oranje Wit. Oranje Wit 1 nam deze horde en schreef terecht weer twee punten bij op het totaal.

Oranje Wit 1 speelt komende zaterdag een hele belangrijke wedstrijd tegen Fiks uit Oegstgeest. Oranje Wit 1 heeft nog wat goed te maken uit de heenwedstrijd, eerder dit seizoen. Zaterdag telt absoluut maar één ding en dat is het halen van de volle winst. Bij Oranje Wit 1 zal alles moeten wijken voor een overwinning. Alleen dan blijft Oranje Wit 1 goed in de race om de titel. Bij winst zal Oranje Wit 1 over Fiks heen gaan en de koppositie overnemen. Oranje Wit 1 heeft dan alles in eigen hand en hoeft dan met niemand verder rekening te houden. Het team tankt al weken zelfvertrouwen en dit zal zaterdag verder tot uiting moeten komen.

De selectie hoopt dat vele Oranje Witters de reis naar Fiks zullen ondernemen. Oranje Wit 1 en Oranje Wit 2 spelen weer een finale en zullen vol voor de winst gaan.