Afgelopen zaterdag speelden Oranje Wit 1 in Kamerik en 2 in Capelle aan den IJssel. Oranje Wit 2 speelde al vroeg tegen het hoger geplaatste KCC en Oranje Wit 1 speelde een finale in de kelder van de poule tegen SDO.

Oranje Wit 2 streed voor wat het waard was en bleef redelijk lang in de strijd om de punten. Uiteindelijk moest Oranje Wit 2 in KCC haar meerdere erkennen. Tot aan de rust was er nog niets aan de hand en kon het alle kanten op. Vooral het missen van een cruciale strafworp was van doorslaggevende aard. Dit werd het breekpunt in de wedstrijd en moest Oranje Wit 2 de winst aan KCC laten. Oranje Wit 2 heeft gestreden maar kon zichzelf niet belonen met punten. Volgende week speelt het team in de eigen stad uit tegen Sporting Delta.

Oranje Wit 1 speelde tegen het onderaan staande SDO. SDO had thuis nog geen wedstrijd kunnen winnen. Het team van de trainers Van Vliet en Ploeg wilden deze statistiek in leven houden. Eigenlijk speelde Oranje Wit 1 vanaf het begin een verloren wedstrijd. Het team stond bol van de spanning en heeft nooit het eigen spel kunnen spelen. SDO had hun huiswerk goed gedaan en wist het aanvalsspel van Oranje Wit plat te leggen. Verdedigend had Oranje Wit de zaken nog redelijk voor elkaar, maar kon scorend niet mee met SDO. De schamele 5 doelpunten van de eerste helft sprak boekdelen.

In de tweede helft hetzelfde beeld. SDO speelde rustig en Oranje Wit kon diezelfde rust niet vinden om er een echte wedstrijd van te maken. De passing was niet op orde. Daarnaast wist SDO het team tot fouten te dwingen. De vrijeballen en stippen braken het team verder op. Oranje Wit had een prima slag kunnen slaan en afstand kunnen nemen van de onderkant van de poule. Nu kruipen de onderste ploegen verder naar elkaar toe en zal de spanning verder toenemen. Vanaf nu zullen alle behaalde punten goud waard zijn. Deze wedstrijd is weer geschiedenis en de toekomst is belangrijker. Toch weer leren van deze wedstrijd en op naar de volgende. De eerst volgende wedstrijd zal een lastige worden, maar in sport is niets onmogelijk. Sporting Delta is de volgende tegenstander. In hun eigen hal in Dubbeldam is Sporting Delta moeilijk te bestrijden, maar Oranje Wit zal de huid zo duur mogelijk willen verkopen. Wat dat gaat opleveren, zal zaterdagavond duidelijk worden.