De selectie van c.k.v. Oranje Wit had afgelopen zaterdag de mogelijkheid om zich van haar goede kant te tonen aan het thuispubliek. Nu, terugkijkend op beide wedstrijden, kan de conclusie getrokken worden dat dit niet gelukt is. De plannen waren voor beide wedstrijden duidelijk. Helaas konden OW1 en OW2 deze plannen niet omzetten in de juiste uitvoering. Gelukkig pakte OW1 nog een punt, maar de wedstrijd voelde als een verlies. OW2 verloor van Dalto en blijft onder in de poule bivakkeren.

Klik hier voor het fotoverslag van Oranje Wit 1 – Vriendenschaar 1

OW2 begon slap aan de wedstrijd en moest toezien dat Dalto vroeg in de wedstrijd een aantal doelpunten afstand nam. OW2 kon dit gat niet dicht krijgen en moest de hele wedstrijd in de achtervolging op Dalto. OW2 speelde weinig goede aanvallen en kreeg geen vat op het aanvalsspel van Dalto. OW2 ging met een flinke achterstand de rust in.

Na rust probeerde OW2 nog aan te haken en Dalto te achterhalen. Dalto liet dit niet gebeuren en met de 13-20 eindstand had OW2 niets in de melk te brokkelen. De volgende wedstrijd van OW2 is in Capelle tegen KCC. KCC voert de ranglijst aan. OW2 zal aan de bak moeten en de punten binnen gaan slepen om de onderste regionen te verlaten in de poule.

OW1 was gewaarschuwd om Vriendenschaar niet te onderschatten en de wedstrijd vol aan te gaan. Het team zal Vriendenschaar niet onderschat hebben. De uitvoering was minder naar behoren. Vriendenschaar was feller en toonde meer de wil om te winnen. OW1 kwam met 3-1 voor, maar Vriendenschaar wist de stand om te draaien naar 3-4. Daarna duurde het tot de 51e minuut voordat OW1 Vriendenschaar achterhaald had.

Aan het eind van de wedstrijd wist OW1 twee doelpunten verschil te creëren, maar Vriendenschaar toonde veerkracht en schoot deze voorsprong als sneeuw voor de zon weg. OW1 had de overwinning zelf in handen en liet de winst glippen. Vriendenschaar verliet het veld als de morele winnaar en het gelijkspel voelde voor OW1 als een verlies.

Komende zaterdag speelt OW1 in Middelburg tegen Swift. Swift voert de ranglijst aan. OW1 zal deze wedstrijd in winst moeten omzetten om aan de bovenkant van de poule te blijven staan. Voor zover het nodig is moeten de benen weer op de grond, spiegelen en als team vol voor de winst gaan.