Op zaterdag 14 oktober stond de Oranje Wit-selectie oog in oog met de selectie van Vitesse. Zowel ons eerste als tweede verloor de uitwedstrijd van Vitesse. Dit was op zichzelf staand al reden genoeg om alles op alles te zetten. Daar bovenop kon ons eerste, mits het met vier punten verschil won, kampioen worden.

Oranje Wit 2 begon aan de wedstrijd in de wetenschap dat de vorige wedstrijd tegen Vitesse een zware was. Ook nu schoot Vitesse uit de startblokken. Binnen de kortste keren werd er tegen een 0-5 achterstand aangekeken. Oranje Wit speelde voor wat het waard was, maar kreeg het niet voor elkaar om de korf te vinden. Vitesse wist de voorsprong goal voor goal uit te bouwen en kreeg het zelfs voor elkaar om een 0-10 voorsprong op het scorebord te zetten. Net voor rust wist Olivier Klink de eerste goal aan de Dordtse zijde te maken.

Oranje Wit begon scherper aan de tweede helft. In een redelijk korte periode wist de ploeg van coaches Muller en De Kruif 4 keer te scoren en kwam het terug tot 5-11. Echter stokte de score daarna weer en kon Vitesse verder uitbouwen. Een duidelijk krachtsverschil maakte dat Vitesse won met een 6-19 overwinning. Oranje Wit 2 draagt hierdoor de rode lantaarn en zal na de zaal een niveau lager uitkomen. Een behoorlijke kater voor deze jonge ploeg, die wel trots mag zijn op de stappen die zij als team gezet hebben de eerste helft van het veld.

Voor Oranje Wit 1 werd het een hele andere wedstrijd. Hoewel Vitesse de eerste goal maakte, kan er gesteld worden dat de eerste helft voor Oranje Wit was. Met name Joeri van Dijk en Xanne Klink hadden hier een belangrijk aandeel in. Zij scoorde er allebei drie in de eerste helft. Vitesse werd overrompeld en keek met de rust tegen een 11-5 achterstand aan, iets wat zij dit seizoen nog niet eerder hebben hoeven doen.

Hoewel winnen met vier punten verschil een lastige leek, kon het nu zomaar eens realiteit worden. Met zes punten voorstaan in de rust geeft vertrouwen, zowel bij de spelers als bij het publiek. Echter kon vooraf voorspeld worden dat Vitesse zich niet zomaar gewonnen zou geven, en dat bleek. Vitesse kwam messcherp de rust uit en wist onze hoofdmacht totaal de overdonderen. Een aantal snelle goals aan de Barendrechtse zijde en slordige aanvallen aan die van Oranje Wit, zorgde ervoor dat er binnen de kortste keren tegen een gelijke stand werd aangekeken. De wedstrijd, die sowieso al beladen was, kreeg een grimmig randje door de vele fluitconcerten van het publiek en de frustratie van de spelers. Tweemaal geel voor Joeri van Dijk betekende dat hij het veld moest verlaten en iedereen die Oranje Wit een warm hart toedraagt, wist dat het een lastig verhaal zou worden om die vier punten verschil nog te behalen. Er werden nog een aantal wissels gebracht. Met name Iza Wolleswinkel viel in en deed helemaal niets onder tegen de ervaren Mandy Biesbroek. Hoewel Oranje Wit wist dat het kampioenschap misgelopen zou worden, heeft het team tot de laatste minuut gestreden. Hier koopt ons eerste voor nu helemaal niets voor, maar hopelijk geeft het vertrouwen richting de zaal.

Ook onze Oranje Wit fotograaf was van de partij. Bekijk hier de foto’s.

Aan alle supporters: bedankt voor jullie komst en support. De selectie hoopt jullie in de zaal weer in groten getale te zien.