Afgelopen zaterdag speelden Oranje Wit 1 en 2 tegen beide koplopers uit de poule Pernix 1 en 2. Dat het een hele moeilijke kluif zou worden, was van te voren duidelijk. Dat de uitvoering op de manier van gisteren verliep was pijnlijk.

Zowel Oranje Wit 1 en 2 hadden niets in de melk te brokkelen. De trainers hadden de ploegen met de juiste opdrachten het veld ingestuurd. Zowel Oranje Wit 1 en 2 konden geen moment een vuist maken tegen Pernix. Het uitvoeren van de opdrachten viel beide teams zwaar. Dat zal zeker aan de kwaliteiten van Pernix 1 en 2 gelegen hebben, maar de uitvoering was onder de maat.

Oranje Wit 2 ging met 33-23 ten onder. Oranje Wit 1 moest een nederlaag van 29-18 slikken. Om deze wedstrijden te kunnen winnen, had alles aan Oranje Wit zijde moeten kloppen en in orde moeten zijn. Verliezen van de koplopers is op zich logisch en de ploegen uit Leiden hebben het prima voor elkaar.

De selectie moet deze wedstrijden snel achter zich laten. De wedstrijden van de waarheid zijn in aantocht. In deze wedstrijden moeten Oranje Wit 1 en 2 er echt staan. Wonden likken, even balen, maar vanaf dinsdag de focus vol op de komende wedstrijden. Aanstaande zaterdag komen Tweemaal Zes 1 en 2 op visite. De selectie kan alle support gebruiken. Beide teams hebben laten zien uitstekende wedstrijden aan de dag te kunnen leggen. Dat moet het doel zijn van de komende week. Passie, inzet, slimheid en winst. De selectie zal de komende week keihard werken om er zaterdag te staan. In de thuishal zal de selectie er alles aan doen om de punten in Dordrecht te houden.