In navolging van Bo kiest ook Jop Brouwer voor een avontuur bij een (zaal)hoofdklasser volgend seizoen. Vorige week heeft hij aan technische staf en spelersgroep laten weten volgend seizoen bij ckv Nieuwerkerk te gaan korfballen. Bij de club in de gemeente Zuidplas wil Jop zich verder ontwikkelen en zo in beeld blijven bij Talent TeamNL.

Jop deelt waarom hij zolang getwijfeld heeft:
“Het is gewoon geen makkelijke keuze. Ik ben bij Oranje Wit als korfballer en als mens opgegroeid. Met mijn korfbalvrienden heb ik bij deze prachtige club ontzettend veel mooie momenten beleefd en ik heb het altijd geweldig naar mijn zin gehad. Zoals veel OW-ers ben ik daarom heel loyaal aan onze club. Maar ik ben ook heel ambitieus en ik baal nog steeds van het mislopen van het kampioenschap in de zaal. Bij Nieuwerkerk krijg ik alsnog de kans om Hoofdklasse te gaan spelen, zo sneller door te groeien en in beeld te blijven bij Talent TeamNL – Jong Oranje. Nieuwerkerk is verder een club met ook een leuke jonge groep met veel potentie, waar ik met veel zin naar toe ga.

OW laat ik natuurlijk niet los. Ik blijf mijn cluppie en ploeggenoten natuurlijk volgen en waar ik kan aanmoedigen. Alle vertrouwen dat het Eerste volgend seizoen weer zo’n prachtig jaar tegemoet zal gaan.”

Voor ons als clubs was het natuurlijk mooi geweest als Jop zijn ambities bij c.k.v. Oranje Wit had willen waarmaken, maar gezien zijn talent en ambities snappen we ook Jops afwegingen en respecteren we zijn keuze. Tegelijkertijd blijven we met Oranje Wit met overtuiging lekker doorbouwen. We hebben als club en trainersstaf veel vertrouwen in onze leuke selectie en ons mooie talent om gedreven op de ingeslagen weg verder te gaan.

Tot slot wensen we natuurlijk ‘onze’ clubjongen Jop het allerbeste toe en dat zijn ambities waarheid mogen worden. Geen twijfel dat we elkaar blijven volgen en zien, daar verandert de verhuizing naar Nieuwerkerk niets aan. We zien elkaar ‘under the bridge’ Joppie.

Heel veel succes!