In het weekend van 19 en 20 mei werd in ’s Gravenzande, onder een bewolkte en zonnige hemel, het NK 1 tegen 1 gespeeld. Op zaterdag mochten de C- en B-aspiranten hun talent laten zien en stond Jesper Vinken samen met Mees Oppe. En op de zonnige zondag de A-junioren en senioren met Bo Oppe en Jop Brouwer.

In 4 poules werd gestreden voor een plek in de kwartfinale. Zowel Jesper Vinken (met Nynke Brouwer als sublieme aangever) in de categorie C-aspiranten als Mees Oppe (met de altijd betrouwbare Tim Groeneweg als aangever) in de categorie B-aspiranten haalden met speels gemak de kwartfinale. Mees trad hierin aan tegen de boomlange Krijn van het Kaar (DVO) en had pech met zijn schoten, waardoor Krijn uiteindelijk door ging naar de halve finale.

Jesper moest het zien waar te maken tegen Tommie Swikker (HKV/Ons Eibernest) en haalde wel de halve finale. Hij verwachtte daarin te moeten strijden tegen Stef Schaap (Groen Geel), maar die werd verrassend uitgeschakeld door Bram van Ingen (KZ). In de halve finale werd duidelijk dat de mannen al veel krachten verspeeld hadden in de voorgaande wedstrijden (steeds 45 seconden aanvallen en 45 seconden verdedigen), waardoor de doelpunten schaarser werden, maar de wilskracht toenam. Jesper verdedigde heel solide en bereikte daarmee de finale, waarin hij uitkwam tegen de watervlugge Koert Ridder (Valto). Jesper startte met aanvallen en scoorde in 45 seconden 2 punten. Daarna volgden nog 45 zenuwslopende seconden verdedigen in een goed gevulde arena. Jesper zat er bovenop en gaf Koert weinig ruimte. Uiteindelijk kon Koert slechts van buiten de 1e cirkel tot scoren komen (1 punt) en daarmee was de titel voor Jesper (en Nynke) binnen tot grote vreugde van het meegereisde OW-publiek!

Zondag 20 mei betraden Jop Brouwer en Bo Oppe het, ditmaal zonovergoten, strijdperk. De poulefase kwamen beide makkelijk door en ook in de kwartfinale waren ze te sterk voor hun tegenstanders. Helaas waren ze in de halve finale aan elkaar gekoppeld en kon er maar 1 de finale halen. Dat werd, na verlenging, Jop. In de finale moest hij zijn meerdere erkennen in Jules Verweij (DVO). Uiteindelijk een 4e plaats voor Bo en het zilver voor Jop in dit zeer sterk bezette deelnemersveld.