Oranje Wit A1 heeft zich geplaatst voor de kruisfinales. In aanloop daarnaartoe maken we nader kennis met de spelers, speelsters en de coach! Deze keer: Tim van Gent

Naam: Tim van Gent
Leeftijd: 18 jaar
Geboorteplaats: Dordrecht

Lengte: 1,85
Schoenmaat: 43
Vriend/Vriendin: Ik heb een vriendin
School/Studie: Albeda College Sport en bewegen leerjaar 1

Hoe oud was je toen je begon met korfballen?
Ik was 6/7 jaar toen ik begon met korfballen in de F3.

Paal in de tuin?
Vroeger had ik altijd wel een paal in de tuin gewild, helaas is onze tuin daar te klein voor dus moest ik bij vrienden gaan schieten op een paal.

Welke teams heb je doorlopen?
Ik ben begonnen in de F3, toen door naar de F2 door naar de E2 waarin ik voor het eerst en voor het laatst kampioen werd. Ik heb nog gespeeld in de D2 en D1 daarna in de C2 en C1 toen 3 jaar in de B´s gespeeld, en toen over naar de A´s in de A2 en nu in de A1.

Kampioenschappen, prijzen en/of titels?
Ik ben 1 keer kampioen geworden toen ik in de E2 zat. Eigenlijk heb ik daarna geen prijzen meer gewonnen, 1 keer nog op het NK gestaan en toen zijn we 7e van Nederland geworden.

Het seizoen tot dusver (veld en zaal)?
We gaan lekker! Op het veld gedeeltelijk 1e en nu in de zaal gaan we play-offs spelen.

Waar ligt jullie kracht als team?
We staan er altijd als een team en wij zijn bereid om voor elkaar door het vuur te gaan. Iedereen wil elke wedstrijd winnen en dat zie je in de meeste wedstrijden van ons ook terug!

Hoe kijk je tegen de aankomende play-off wedstrijden aan?
Ik heb er super veel zin in, vanaf dat het officieel was dat we ons geplaatst hadden voor de play-off na de winst bij HKV/ons eibernest kon ik er alleen maar aan denken. Nu werken we met heel de A-selectie hard naar de play-offs toe! Er wordt goed en hard getraind zodat we er straks kunnen staan tijdens de play-off wedstrijden

Hoe bereid je jezelf voor op een wedstrijd?
Ik zorg altijd dat ik op de wedstrijddag vroeg opsta. Ik wil altijd lekker fris en fruitig zijn zodra de voorbereiding van de wedstrijd begint. Ik luister altijd een lekker muziekje op de fiets richting oranje wit en daarna is het heel ontspannen richting de wedstrijd toe. 

Oranje Wit… (Wat komt er als eerste in je op?)
Mooie, goede club met veel goede teams, een familieclub en altijd heel gezellig wanneer je op de club bent! Je kent iedereen en dat is het fijne aan Oranje wit.

 

Lievelingskleur?
Blauw en rood

Lievelingseten?
Mijn lievelingseten is patat en anders een lekkere pizza, niet heel gezond maar wel ontzettend lekker!

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken?
Patatje pinda/mayo

Wat is je favoriete vakantieland?
Mijn favoriete vakantieland is Spanje, ik heb daar 7/8 jaar  met mijn ouders en mijn broer op camping La Gaviota gestaan. Elk jaar weer was het een topvakantie.

Hobby’s naast het korfbal?
Ik vind het leuk om dingen te doen met goeie vrienden of met mijn vriendin.

Als je nu een andere sport zou moeten kiezen, wat zou het dan worden?
Ik denk basketbal, het lijkt een beetje op korfbal dus daar heb ik al mijn voordeel in. Voetbal lijkt me ook wel leuk alleen kan ik daar niet heel veel van….

Wie is je favoriete sportman/sportvrouw en waarom?
Mijn favoriete sportman op korfbalgebied zou Mick Snel of Laurens Leeuwenhoek zijn, 2 super spelers waar ik vroeger al naar opkeek. Buiten korfbal zou ik kiezen voor Lionel Messi! Messi lijkt wel van een andere planeet zo goed is hij.

Waar droom je van?
Ik droom ervan om over een paar jaar in Oranje Wit 1 te spelen. Vanaf mijn 6e speel ik bij deze mooie club en toen had ik al als droom om later in het 1e te spelen van Oranje wit en nu eigenlijk nog steeds.

 

Je moet na volgend seizoen over naar de senioren, moet je broer Lex (van Gent) zich zorgen gaan maken om zijn plek in het 1ste?
Ik denk dat Lex nog niet bang voor mij hoeft te zijn. Ik kan/moet nog veel dingen leren voordat ik naar de senioren ga en ik zou het leuker vinden om samen in het 1e te spelen dan dat ik zijn plaats vervang.

Je staat bekend als een groot fan van het plaatselijke cafetaria aan het eind van de straat. Kennisvraag; 2 patatjes mayo pinda (zonder uitjes), een bereklauw en een XXL speciaal, hoeveel ben je kwijt?
Haha, een fan van de Smulhoek ben ik zeker… Ik zal het even uitrekenen:
Patatje mayo pinda zonder ui = €2,65 X 2 = 5,30
Een bereklauw = €1,95
Een XXL frikandel speciaal = €3,65
Dan kom je uit op een totaal van: €10,90

Fifa of Fortnite?
Fortnite, samen met jongens van Oranje wit kan ik me wel vermaken ?

Wil je nog iets kwijt?
Kom ons allemaal aanmoedigen, we hebben jullie nodig!