Oranje Wit A1 heeft zich geplaatst voor de kruisfinales. In aanloop daarnaartoe maken we nader kennis met de spelers, speelsters en de coach! Deze keer: Jessica de Morée

Naam: Jessica de Morée
Leeftijd: 17 jaar
Geboorteplaats: Zwijndrecht

Lengte: 1.75 meter
Schoenmaat: 36
Vriend/Vriendin: Nee
School/Studie: Secretarieel medewerkster

Hoe oud was je toen je begon met korfballen?
Ik was 6 jaar oud toen ik begon met korfballen bij Albatros.

Paal in de tuin?
Ja, wij hadden een korfbalpaal in de achtertuin staan. Vooral in zomer was ik veel aan het oefenen of deed ik schotspelletjes spelen met mijn zus. De paal is nu al een paar jaar weg.

Welke teams heb je doorlopen?
Ik ben in de D’tjes naar Oranje Wit gekomen. Toen heb ik 2 jaar in de D1 gespeeld. 2 jaar in de C1. 2 jaar in de B1. 1 jaar in de A2. Nu speel ik in de A1.

Kampioenschappen, prijzen en/of titels?
In de C1 zijn we 2de geworden op het NK. In de B1 zijn we op het NK zaal 3de geworden. Op het veld zijn we in de B1 Nederlands kampioen geworden.

Het seizoen tot dusver (veld en zaal)?
Ik vind het seizoen tot nu toe heel goed gaan. Op het veld staan we er goed voor. In de zaal hebben we onze doelstelling gehaald. Nu gaan we goed ons best doen om onze ambitie te verwezenlijken.

Waar ligt jullie kracht als team?
Ik denk dat onze kracht is dat wij een heel hecht team zijn. Zowel binnen als buiten het veld, dit geldt eigenlijk voor de hele A-Selectie vind ik. Alles voor elkaar willen doen in het veld en tot het uiterste gaan met z’n alle!

Hoe kijk je tegen de aankomende Play-off wedstrijden aan
Ik merk dat de spanning wel steeds meer toe neemt in aanloop van de wedstrijden. Het worden twee spannende wedstrijden, maar ik heb er vooral heel veel zin in. Dit is waar we het hele seizoen hard voor getraind hebben met elkaar.

Hoe bereid je jezelf voor op een wedstrijd?
Door dinsdag en donderdag goed te trainen, dan ga ik met een goed gevoel naar de wedstrijd toe. Veder goed de beelden bekijken van de tegenstander, wat ze doen en hoe ze spelen. Ook goed mijn persoonlijke tegenstander bekijken.

Oranje Wit… (Wat komt er als eerste in je op?)
Leuke, gezellige club.

 

Lievelingskleur?
Licht roze

Lievelingseten?
Sushiiiiiiiiii

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken?
Je mag mijn ’s nachts wakker maken voor sushi of een date met Rico Verhoeven.

Wat is je favoriete vakantieland?
2 jaar geleden ben ik op vakantie geweest in Curaçao. Dit is tot nu toe het mooiste eiland waar ik ben geweest. Dus ik ben een klein beetje verliefd op dit eiland.

Hobby’s naast het korfbal?
Ik hou heel erg van shoppen en sushi eten met vriendinnen.

Als je nu een andere sport zou moeten kiezen, wat zou het dan worden?
Heel veel sporten vind ik leuk om te doen, maar als ik er toch één moet kiezen is het kickboksen.

Wie is je favoriete sportman/sportvrouw en waarom?
Rico Verhoeven, want hij zet zich altijd 100% in voor zijn sport. Hij heeft er alles voor over, om zijn doelen te halen. Dat vind ik leuk om te zien.

Waar droom je van?
Dit jaar met A1 in Ziggo spelen en die wedstrijd te winnen. 

 

Een leven lang gratis sushi óf 6 maanden op vakantie naar keuze?
Moeilijke keus…maar dan ga ik toch voor een leven lang gratis sushi eten.

25.000 euro óf een date met Rico Verhoeven?
Ik zou 25.000 euro nemen en daarvan een date proberen te regelen met Rico Verhoeven !

Je hebt in het verleden flink wat tegenslagen moeten verwerken met je knieblessure, Hoe motiveer je jezelf om toch weer door te gaan?
Dit vond ik heel lastig. Jezelf 11 maanden lang motiveren is een hele lange tijd. Ik heb een doel voor mezelf gesteld en dat was het halen van A1 dit jaar. Mijn doel heb ik gelukkig gehaald. Dit heb ik natuurlijk niet allemaal alleen kunnen doen. Ik ben goed geholpen door mijn fysio Ada en door mijn teamgenoten. Daar ben ik ze erg dankbaar voor.

Wil je nog iets kwijt?
Ik hoop dat we een leuke play-off wedstrijd neer kunnen zetten. Dat er veel mensen komen kijken en we op het einde een feestje kunnen vieren dat we gewonnen hebben.