Oranje Wit A1 heeft zich geplaatst voor de kruisfinales. In aanloop daarnaartoe maken we nader kennis met de spelers, speelsters en de coach! Deze keer; Bo Oppe

Naam: Bo Oppe
Leeftijd: 18
Geboorteplaats: Dordrecht

Lengte: 1.89
Schoenmaat: 45 2/3
Vriend/Vriendin: Helemaal vrij
School/Studie: Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam

Hoe oud was je toen je begon met korfballen?
Ik gok een jaar of 5/6. Eerst de zwemdiplomaatjes halen he.

Paal in de tuin?
Jazekers. Twee om precies te zijn. 

Welke teams heb je doorlopen?
Van de F3 naar de F1. Hierna elk jaar in het eerste team van de leeftijdscategorie gezeten bij OW. Hiernaast ook (op 1 jaar na) alle jeugdteams van Zuid-West gezeten en de afgelopen 4 jaar bij Oranje.

Kampioenschappen, prijzen en/of titels?
(Helaas) 3x 2e van Nederland maar daarom was het Nederlands Kampioenschap in eigen huis (2e jaar B) des te mooier. Oja en ook nog de o zo mooie Rijnmond Cup met de D1 gewonnen.

Het seizoen tot dusver (veld en zaal)?
Op het veld ging het persoonlijk erg lekker. De goaltjes vielen makkelijk en tegen PKC wist ik er 14 in te gooien wat een nieuw record was. Maar wat nog ik nog fijner vind is hoe het in ons vak loopt, daar ben ik echt trots op. Ook ben ik dik tevreden met het feit dat we constant zijn geworden. In het verleden konden we nog weleens een dijk van een wedstrijd afwisselen met een drama pot maar daar is nu eigenlijk geen sprake meer van. 

Waar ligt jullie kracht als team?
Ik denk dat doordat we al sinds kleins af aan bij elkaar in het team zitten we elkaar erg goed weten te vinden. Daarbij kan iedereen zijn/haar rol goed vervullen. Tuurlijk scoren de heren het leeuwendeel van de goals maar daar spelen de dames ook een belangrijke rol in. En ik denk dat we verdedigend meer druk kunnen geven dan vorige jaren. 

Hoe kijk je tegen de aankomende Play-off wedstrijden aan?
Met mijn ogen haha. Nee, zonder dollen, ik kijk er erg naar uit. Van mij mogen ze liever morgen dan overmorgen beginnen. Ik heb er echt heel veel zin in. 

Hoe bereid je jezelf voor op een wedstrijd?
Doordeweeks bekijk ik altijd de beelden van de tegenstander en kijk ik onze eigen wedstrijd terug. En op de vrijdagavond merkt (vooral de vrouwelijke kant van het gezin) dat ik de volgende dag een wedstrijd moet spelen. Noem het een klein humeurtje. Op de zaterdagen doe ik voor de wedstrijd niet zo veel. Meestal kijk (of coach ik tegenwoordig) bij mijn broertje en zusje. Daarna een lekker broodje gezond eten en nog even de wc onveilig maken. Dan kan de wedstrijd wat mij betreft beginnen. 

Oranje Wit… (Wat komt er als eerste in je op?)
Een soort tweede thuis. Ik kom er al vanaf kleins af aan en ik heb er veel vrienden rondlopen. 

 

Lievelingskleur?
Blauw

Lievelingseten?
Lasagne

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken?
Een potje (liefste van de Bucks) in de NBA.

Wat is je favoriete vakantieland?
Frankrijk

Hobby’s naast het korfbal?
Andere sporten beoefenen, filmpje kijken en een kaartje leggen.

Als je nu een andere sport zou moeten kiezen, wat zou het dan worden?
Tennis

Wie is je favoriete sportman/sportvrouw en waarom?
Giannis Antetokounmpo, dat is een mond vol he, hij is de sterspeler van de Bucks en is ongelofelijk atletisch. Daarnaast vind ik Nadal ook wel een klasbak.

Waar droom je van?
Dit jaar die titel pakken in Ziggo. Voor een heel groot aantal oranje-wit supporters.

 

Jij en Jop spelen dit jaar in het Nederlands team. Legt dit nog een bepaalde druk op jullie als speler?
Voor mij niet in ieder geval. Het is bovenal gewoon heel leuk om voor je land uit te mogen komen. En ik leg mezelf, ongeacht in welk team ik speel al genoeg druk op.

Je komt uit een echte korfbalfamilie (vader, moeder, broertje, zusje), gaat het veel over korfbal thuis?
Haha ja daar hebben we het wel meer dan eens over. Maar dat is alleen maar leuk. 

De rest van je leven aangesproken worden met “international” of je leven lang je kapsel uit de D1?
Dan ga ik toch voor dat heerlijke kapseltje uit de D1.

Wil je nog iets kwijt?
Kom allemaal kijken bij de Play-offs!