Update (donderdag 7 mei)

Gisteren is een verdere versoepeling van de corona-maatregelen aangekondigd. Vanaf 11 mei mogen volwassenen hun sporttrainingen in teamverband in de open lucht hervatten, waarbij 1,5 meter afstand gehouden moet worden. Kleedruimtes en kantines blijven voorlopig gesloten.

Aangezien nog niet alles duidelijk is, zijn we in afwachting van verdere richtlijnen van het KNKV (in samenwerking met NOC*NSF, en RIVM) en de gemeente Dordrecht. Aan de hand van deze richtlijnen en de evaluatie van de eerste jeugdtrainingen hopen we snel met een planning voor de senioren te kunnen komen.

We houden jullie op de hoogte!

– – –

Update (woensdag 29 april)

Toezichthouders trainingen gezocht!

Het plan van aanpak voor het hervatten van de trainingen voor de jeugd is ingediend bij de gemeente Dordrecht. Zodra dit plan van aanpak is goedkeurd kunnen we starten. We hopen dat in de loop van volgende week de eerste trainingen kunnen worden gegeven.

Eén van de voorwaarden om de trainingen te kunnen geven is dat op de trainingsavonden/ochtend een aantal toezichthouders aanwezig is. Zij helpen  bij het veilig naleven van ons corona-trainingsprotocol.
We zijn daarom op zoek naar enthousiaste ouders en leden (minimaal 18 jaar) die 1x per week gedurende 3 uur deze taak op zich willen nemen. Het gaat om dinsdagavond, woensdagavond of donderdagavond van 18:00 uur tot 20:45 uur en zaterdagochtend van 9:15 uur tot 12:15 uur.
Uiteraard worden de nodige beschermingsmiddelen ter beschikking gesteld en ontvang je uitgebreide instructies met wat er van je verwacht wordt.

Geef je op via dit formulier.
Heb je vragen over het toezicht houden? Stuur dan een email naar vrijwilligerszaken.ckvoranjewit@gmail.com

– – –

Update (zaterdag 25 april)

Het bestuur en de technische commissie (TC) van c.k.v. Oranje Wit zijn druk aan het werk om de jeugdtrainingen weer mogelijk te maken.
Aan de hand van de RIVM-richtlijnen, het algemeen sportprotocol van het NOC*NSF en het korfbalspecifiek protocol van het KNKV wordt een plan van aanpak gemaakt. Dit plan van aanpak moet worden goedgekeurd door DordtSport.

Natuurlijk willen we ons plan zo snel mogelijk in werking laten treden, maar dat zal helaas nog niet gelijk op 29 april zijn. We houden jullie op de hoogte.

Lees hier meer over het algemeen sportprotocol en het korfbalspecifiek protocol.

– – –

Update (dinsdag 21 april)

Het kabinet heeft vandaag bekend gemaakt dat de coronamaatregelen voor kinderen en jongeren worden versoepeld. Kinderen tot 12 jaar mogen binnenkort weer in teamverband buiten sporten. Dat geldt ook voor jongeren tot 18 jaar, al moeten zij wel 1,5 meter afstand van elkaar blijven houden.

Het bestuur gaat in overleg met het KNKV, de gemeente Dordrecht en onze technische commissie kijken wat dit besluit voor mogelijkheden biedt voor onze jeugdspelers.

We houden jullie op de hoogte.

– – –

Update (woensdag 8 april)

Het KNKV heeft een besluit genomen over de afwikkeling van het veld- en zaalseizoen 2019-2020 van het wedstrijdkorfbal:

  • De gehele veldcompetitie wordt beschouwd als niet gespeeld.
  • Voor de zaalcompetitie geldt dat de momenteel bereikte stand als eindstand telt. Daarbij treedt de promotie- en degradatieregeling in werking.

Voor een aantal Oranje Wit teams heeft dit besluit nadelige gevolgen, zo is Oranje Wit 1 nu helaas gedegradeerd. Het bestuur van c.k.v. Oranje Wit gaat hierover in beraad.

Lees hier de volledige update van het KNKV.

– – –

Update (dinsdag 24 maart)

Naar aanleiding van de aanvullende coronavirus-maatregelen worden alle geplande wedstrijden in (het tweede deel van) de veldcompetitie afgelast. Dat geldt ook voor alle toernooien en evenementen behorend bij de veldcompetitie.

Over zowel de afwikkeling van de zaal- als de veldcompetitie (rangschikking en promotie- en degradatieregeling) besluit het KNKV uiterlijk maandag 6 april.

Lees hier de volledige update van het KNKV.

– – –

Update (zondag 22 maart)

Het KNKV heeft besloten de besluitvorming over de afwikkeling van de zaalcompetitie in het wedstrijdkorfbal uit te stellen tot (voorlopig) maandag 6 april.

– – –

Update (dinsdag 17 maart)

Het KNKV heeft gisteren een update geplaatst over de gevolgen van de coronamaatregelen voor de korfbalcompetitie.

Zaalcompetitie:

  • Alle nog geplande wedstrijden in het wedstrijdkorfbal worden afgelast.
  • Over de afwikkeling van de zaalcompetitie in het wedstrijdkorfbal – dus rangschikking en promotie- en degradatieregeling  – neemt het KNKV uiterlijk vrijdag 20 maart een besluit.
  • Ook alle geplande wedstrijden in de zaalcompetitie van het breedtekorfbal (inclusief de wedstrijden die na 6 april gepland stonden) worden afgelast.
  • Het bondsbestuur heeft besloten om de zaalcompetitie 2019/2020 in het breedtekorfbal als niet gespeeld te beschouwen.
  • Voor de indelingen voor de zaalcompetitie 2020/2021 zijn de gevolgen minimaal, omdat het breedtekorfbal al enige jaren op basis van sterkte wordt ingedeeld.

Veldcompetitie:

  • Alle wedstrijden in de (voorjaars-)veldcompetitie worden t/m donderdag 16 april afgelast.
  • Uiterlijk maandag 6 april komt het KNKV met een besluit over de volledige veldcompetitie of op een eerder moment als de situatie daarom vraagt.
  • De voorbereidingen van de programmering van de veldcompetitie gaan vooralsnog in aangepaste vorm door. Hierover komt het KNKV in de komende dagen met nadere informatie.

Lees hier de volledige update van het KNKV.

– – –

Update (maandag 16 maart)

Naar aanleiding van de aanvullende maatregelen van het kabinet zal onze accommodatie dicht blijven t/m 6 april.

We houden jullie op de hoogte.

– – –

Mededeling (donderdag 12 maart)

Naar aanleiding van de aanvullende maatregelen die het kabinet vandaag heeft aangekondigd in verband met het coronavirus heeft het KNKV besloten om alle korfbalwedstrijden tot en  met 31 maart a.s. af te gelasten. Daarnaast adviseert het KNKV aan de verenigingen om ook de trainingen tot 31 maart a.s. niet door te laten gaan.

Het bestuur van c.k.v. Oranje Wit volgt het besluit van het KNKV hierin. Dit betekent dat zowel de wedstrijden als de trainingen tot en met 31 maart a.s. niet door zullen gaan. Ook de kantine blijft gedurende deze periode dicht.

Lees hier het bericht van het KNKV.