In memoriam Jos Brand

Jos Brand is op 30 april overleden. Velen bij c.k.v. Oranje Wit kennen hem sinds 1994 als schoonmaker van onze accommodatie. Samen met Harry Cohen was hij jarenlang plichtsgetrouw, week in week, uit op maandag en vrijdag bezig met het onderhoud en schoonhouden van de sportvloer in hal 1, de kleedkamers, kantine en andere ruimtes. Spik en span maakten zij het. Zo berichtte het bestuur in den beginne: “Voor het algemeen dagelijks onderhoud is een uitstekende oplossing gevonden door de inzet van beide dagbeheerders.”

Het inzetten van de heren Cohen en Brand blijkt een gouden greep. Dat schoonmaken houden ze heel lang vol. Ook als hal 2 er bij komt, worden er nog steeds (sport)vloeren gepoetst, vuilnisbakken geleegd, stof gezogen en nog veel meer. Door omstandigheden thuis stopt Harry Cohen enkele jaren geleden, terwijl Jos eigenlijk op 1 januari 2021 ook stopt. Maar Jos blijft de vuilnisbakken legen in de nieuwe persbak naast het clubgebouw en ‘loopt hij nog even enkele ruimtes na’.

c.k.v. Oranje Wit was vanaf het begin heel erg blij met hun tomeloze inzet en perfectionisme. Dat is altijd zo gebleven.

Jos en Harry waren bijzonder trots op wat ze deden en vonden het leuk om op deze manier actief bezig te kunnen blijven. Dat houdt ons jong, zeiden Jos en Harry vaak. Persoonlijk herinner ik me vooral ook de leuke en goede gesprekken die we hadden in de kantine. Een kopje koffie ging er altijd wel in, dat hoorde bij het vaste ritueel.

Tot in 2023 kwam Jos nog weleens langs, maar zijn gezondheid werd wel steeds minder. Met groot respect zullen wij terug blijven denken aan zijn grote inzet voor ons Oranje Wit. We wensen zijn familie veel sterkte toe bij dit grote verlies.

Bestuur c.k.v. Oranje Wit