Oranje Wit 1 en 2 mochten het op zaterdag 13 mei opnemen tegen de selectie van Rohda. De ploeg uit Amsterdam heeft het verrassend goed gedaan in de zaal, dus de selectiespelers wisten dat zij hun borst nat konden maken.

Om 14:00 floot de scheidsrechter de wedstrijd van ons tweede in. Vijf minuten later wist Eva Teerds, die een sterke wedstrijd zou gaan spelen, de 1-0 te scoren. Oranje Wit liep over verschillende schijven uit naar een 6-2 voorsprong. Echter, vielen de doelpunten niet vanzelf. Beide teams moesten hard werken om de korf te vinden, wat resulteerde in een 6-4 ruststand.

Na rust wist Rohda tweemaal snel te scoren, waardoor er weer een gelijke stand op het scorebord was. Wat er werd gemist aan kansen, was aanwezig in vechtlust. De ploegen maakte het elkaar niet makkelijk en regelmatig werd de grens opgezocht. Demi van Dijk, Eva Teerds en Marijn Klink vochten zich los van hun tegenstander en maakte zeer belangrijke goals. Senne Koster mocht nog een invalbeurt maken en gooide de wedstrijd definitief op slot. Het was geen hoogstaande pot van beide ploegen, maar ons tweede zal blij zijn met het resultaat. Eindstand: 10-6.

Oranje Wit 1 speelde de uitwedstrijd gelijk tegen Rohda en was dus extra gebrand om punten te pakken tegen de Amsterdamse ploeg. Broertjes van Gent begonnen scherp aan de wedstrijd en scoorde snel de 1-0 en 2-0. Hetzelfde vak was in de eerste fase van de wedstrijd sowieso goed op dreef en wist redelijk gemakkelijk te scoren. Echter liet Rohda zich niet zomaar het kaas van het brood eten. Met name de Amsterdamse dames waren op dreef en namen hun ploeg op sleeptouw. Langzaam maar zeker wist Rohda bij ons eerste weg te lopen, waardoor er met een 9-11 tussenstand gerust werd.

Direct na rust wist Oranje Wit tweemaal te scoren, waardoor de ploegen weer op gelijke hoogte kwamen. Helaas was dit niet de laatste keer dat onze hoofdmacht in de achtervolging moest. Via goals van Bart Driesprong, Joeri van Dijk en Tim van Gent kwam Oranje Wit 1 weer op voorsprong. Helaas zorgde drie goals van Rohda ervoor dat ons eerste genoegen moest nemen met een verliespartij. Een erg zure nederlaag, maar de ploeg zal hun rug moeten rechten en volgende week tegen OVVO moeten laten zien uit wat voor hout het gesneden is. Eindstand: 16-17.