Zaterdag 13 februari was het zover: Heel OW bakt. De buitentrainingen gingen vanwege het winterse weer niet door. Dat gaf de deelnemers alle tijd om iets lekkers én moois te bakken. Bakkers klaar? Bakken maar! Met maar liefst 37 aanmeldingen en in totaal meer dan 50 deelnemers beloofde dit een waar spektakel te worden.

’s Middags brachten de bakkers hun baksel naar de kantine van c.k.v Oranje Wit. Daar werd het lekkers op de foto en film gezet. Omdat de bakkers zelf natuurlijk ook wilden proeven van hun eigen baksel, werd er een stuk afgesneden voor de jury en mocht de rest van de taart mee terug naar huis.

Om half 7 zat iedereen thuis vol spanning klaar voor de live-uitzending van Heel OW bakt; wie wordt de eerste meesterbakker van c.k.v. Oranje Wit en gaat er vandoor met de oranje pollepel? Zoals gebruikelijk bij c.k.v. Oranje Wit begon de uitzending een kwartiertje later, maar er werd al wel gezellig gechat. Door een valse start vanwege een haperende internetverbinding begon de uitzending nog een kwartiertje later.

In de sporthal stond een echte tent met op een lange tafel alle prachtige baksels. De presentatie was in handen van onze Bob “André” Mans. Hij hielp de juryleden Jacqie “Janny” van der Ven en Cees “Robèrt” Noels om alle baksels te proeven. Net als in de echte tent had ieder een spatscherm op een stokje voor de veiligheid. De zware taak voor Janny, Robèrt en André om alle 34 baksels te proeven, dat liep uiteen van taart, cupcakes, millionaires shortbread, koekjes tot bonbons. Een paar baksels ontbraken vanwege quarantaine van de bakkers, sterkte en beterschap!

Janny, Robèrt en André hielden het tempo hoog in de vier proefrondes langs de tafel. Tussendoor kregen we een kijkje in de keuken bij een aantal bakkers thuis. Veel professionaliteit en plezier in de verschillende keukens!

De jury was lovend tijdens het proeven van al het lekkers: “vol en romig”, “uitmuntend”, “niet te zoet”, “een spektakelstuk”, “heerlijk”. Sinaasappel was een veel gebruikt ingrediënt, wat natuurlijk niet zo raar is voor Oranje Witters. Janny en Robèrt concludeerden dat “alles boven verwachting” was. Een groot complement voor alle bakkers!

Aan het einde van de rit barstte André bijna uit zijn broek en ging de jury kort in beraad. Het was een moeilijke keuze, want er was erg goed gebakken, vonden Janny en Robèrt. Ondanks dat kwamen zij toch tot een top 3.

  • Op de derde plek eindigde de wintertaart van Nikki: “Goede smaak en ziet er top uit.”
  • Op plek twee de hartjestaart met witte chocolade en frambozen van Tess: “Prachtig taartje, fris en anders dan de andere taarten.”
  • De winnaar(s) van de oranje pollepel en meesterbakker(s) van c.k.v. Oranje Wit zijn geworden Jonas en Abel met hun Oranje Wit korfbal cupcakes: “Waanzinnig van smaak, top!”

Van harte gefeliciteerd Jonas en Abel! De oranje pollepel komt snel jullie kant op!

Het was een zeer geslaagde eerste editie van Heel OW bakt. Op het hoogtepunt waren er maar liefst 154 streams met een veelvoud aan kijkers. Alle bakkers en kijkers enorm bedankt! Dit smaakt naar meer!