Thuiswedstrijd nummer twee stond op het programma voor onze selectie. Het was een zonnige zaterdagmiddag en er stond veel publiek langs de zijlijn. De supporters zijn getrakteerd op twee mooie wedstrijden, maar helaas zonder winst voor zowel het eerste als het tweede.

Oranje Wit 2 mocht aantreden tegen Spirit 2. Oranje Wit twee schoot deze wedstrijd uit de startblokken. Binnen een mum van tijd stond het 4-1. Een periode met rommelig spel en veel plaatsfouten van beide teams volgde. Stukje bij beetje wist Spirit twee dichterbij te komen. Met rust stond ons tweede met één punt voor.

Na rust wist OW wat het hen te doen stond. Alles  werd op alles gezet om de voorsprong uit te breiden, maar dit wilde niet lukken. In de tweede helft wist OW nog maar 3 goals te maken. Verdedigend stond het wel ijzersterk. Kort voor het einde wist Spirit op voorsprong te komen. Het grote wisselen begon en schutters Joeri van Dijk en Tim van Gent mochten samen naar een goal toe werken. Dit lukte, waardoor de ploeg van coaches Naaktgeboren en van Dongen weer op gelijke hoogte kwam. Een spannende laatste minuut, met aan beide kanten voldoende kansen, volgde. Uiteindelijk wiste beide ploegen niet meer te scoren, waardoor OW 2 genoegen moest nemen met één punt. OW 2 staat op dit moment op basis van doelsaldo tweede. Iets wat ze volgende week tegen de huidige nummer 1 SDO goed kunnen maken.

Onze hoofdmacht wist van te voren dat het een lastige pot zou worden tegen de nummer 1 van de competitie. Toch zat de flow er al heel de week goed in en dit was te merken. Ook OW 1 wist razend snel een ruime voorsprong op het bord te zetten. Er werd over alle schijven gescoord door de ploeg en de sfeer op de bank en bij de supporters zat er goed in. Echter staat Spirit niet voor niets eerste. Spirit 1 wist hun rug te rechten en speelde zich langzaam maar zeker terug in de wedstrijd. Met de rust stonden de ploegen weer op gelijke hoogte.

Waar OW 1 vorige week onscherp de rust uit kwam, was dat deze week des te beter. Ook in de tweede helft bleef de ploeg mee scoren. Helaas wist OW 1 de tegenstander niet kwijt te raken. Sterker nog, Spirit 1 ging steeds beter spelen en kleine foutjes aan de OW-zijde slopen er in.
Met nog tien minuten op de klok werd het langzaam duidelijk dat het erg spannend zou worden wie er aan het langste eind zou trekken. Waar de OW score stokte, wist Spirit 1 hun volwassen aanvallen om te zetten tot doelpunten. Spirit 1 wist uit te lopen, wat resulteerde in een vertekende eind uitslag: 16-20. Op basis van het spelbeeld had onze hoofdmacht minimaal een punt verdiend. Desondanks kan de ploeg trots zijn op wat zij neer hebben gezet. Met geheven hoofd zullen zij zich deze week voorbereiden op de wedstrijd tegen SDO 1.

Ellen Klink maakte deze mooie plaatjes van OW 1 en OW 2.