Dinsdag 22 oktober jl. speelden in de hallen van c.k.v. Oranje Wit de teams van alle RTC’s U19 en U17 weer tegen elkaar in het jaarlijkse zaaltoernooi. Onder toeziend oog van de bondscoaches Leon Simons en Barry Schep streden de talenten van korfballend Nederland in vaak mooie en scherpe duels om de sportieve winst. In 5 poulewedstrijden ging het meer dan om de eerste prijs voor het beste team. Voor vrijwel iedereen waren het de eerste serieuze wedstrijden in de zaal, bij de individuele sporter speelde het belang van de selectie voor het nationale team mee.

Spanning genoeg dus! Zeker in de poule onder 17 waar de verschillen klein waren. Twee teams eindigden met 7 wedstrijdpunten op de eerste plaats en de overige vier vergaarden elk vier wedstrijdpunten. Uiteindelijk kon RTC Noord West op basis van een veel beter doelsaldo de taart voor de eerste prijs in ontvangst nemen. In de andere poule (U19) waren de verschillen groter, RTC Noord eiste de eerste plaats op met 9 punten, gevolgd door RTC West en RTC Zuid met respectievelijk 6 en 5 punten.

Oranje Witter Mees Oppe (A1) heeft Leon Simons en Barry Schep tijdens het RTC toernooi van dinsdag bij Oranje Wit goed kunnen laten zien wat hij waard is, want hij zit in de voorselectie van Oranje onder 17! Yannick Schild (S1) is ook geselecteerd alleen dan voor Oranje onder 21! Wij zijn hier als club natuurlijk heel trots op en willen Mees en Yannick heel veel succes wensen!

De vele toeschouwers hebben genoten van de prestaties van de jonge talenten uit het hele land. De organisatie was als vanouds weer prima en de scheidsrechters hebben alle wedstrijden goed geleid. Goed korfbal en sportiviteit gingen uitstekend samen! Het KNKV mag trots zijn op de coaches en begeleiders van alle RTC’s.