Na een aantal weken kerstvakantie stonden er afgelopen zaterdag twee belangrijke wedstrijden op de planning voor onze selectie. BEP uit Purmerend was de tegenstander. Waar de tweede teams elkaars concurrent zijn in de strijd om degradatie, hebben de eerste teams kans op het kampioenschap nog volledig in eigen hand. Er stond genoeg op het spel dus.

Met Tim van Gent in de basis begon Oranje Wit 2 erg sterk aan de wedstrijd. Vera Klootwijk schoot de eerste bal die zij in haar handen had meteen raak. Het tweede wist op een 0-4 voorsprong te komen. Voor lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht. BEP scoorde de 1-6, maar voor elke goal die BEP in de beginfase maakte, wist ons tweede mee te scoren. Maar na verloop van tijd stokte de score aan de Dordtse zijde, terwijl BEP goed door wist te scoren. Net voor rust wisten zij zelfs op voorsprong te komen, waardoor Oranje Wit met een kleine achterstand moest gaan rusten.

De tweede helft waren de doelpunten aan beide kanten schaars. Desondanks werd de wedstrijd er niet minder spannend op. Eva Teerds en Demi van Dijk waren met twee en drie goals erg belangrijk voor hun ploeg en brachten de stand op gelijke hoogte. Twee minuten voor tijd kwam BEP weer op voorsprong, maar de oranje witten gaven niet op. Demi van Dijk maakte een geforceerde strafworp knap af en bracht de stand weer op gelijke hoogte. BEP kreeg nog één aanval en had een aantal kansen, maar wist deze niet te verzilveren. Met nog tien seconden op de klok kwam de bal nog in de Dordtse aanval. Een eerste kans werd knap afgevangen en Jaimy van Arkel werd gezocht. Van een verre afstand ketste zijn bal in de buzzer uit de korf. Helaas geen buzzer beater en geen winst, maar wel een belangrijk punt voor Oranje Wit 2 in een spannende wedstrijd.

Oranje Wit 1 begon een stuk minder scherp aan de wedstrijd en keek al snel tegen een achterstand aan. Na een 7-2 achterstand wist Oranje Wit viermaal op rij te scoren, waardoor zij weer dichterbij kwamen. De eerste helft stond in het teken van veel goals en de teams wisselden elkaar snel af. Via twee goals van Joeri van Dijk kwam Oranje Wit voor het eerst op gelijke hoogte met BEP. Dit was niet van lange duur aangezien BEP net voor rust nog een keer wist te scoren. Met een minimale achterstand voor ons eerste gingen zij rusten.

De tweede helft werd goed begonnen door onze hoofdmacht. Aan de hand van drie dames goals kwam ons eerste voor het eerst op voorsprong. BEP wist deze foutjes weer snel weg te poetsen en kwam weer op voorsprong. Zo was het werkelijk stuivertje wisselen. Tim van Gent werd, na een goede wedstrijd in het tweede, ingebracht en wist direct te scoren. Ook de inzet van Iza Wolleswinkel werd beloond met een goal. Met nog vijf minuten op de klok kwam BEP drie goals voor. Oranje Wit rechtte haar rug en met nog twee minuten op de klok stond het 26-25. Beide ploegen hadden genoeg kansen om nog iets aan die stand te doen, maar het was Meike Driesprong met een ijskoude strafworp die de stand bepaalde op 26-26. Wederom een erg spannende wedstrijd met gedeelde punten.