Afgelopen zaterdag stond wederom een thuisweekend op het programma. Oranje Wit 2 nam het op tegen de buren uit Papendrecht PKC en Oranje Wit 1 speelde tegen Achilles uit Den Haag. Lex van Gent en Robin Leijdsman kampten met blessures en werden, in het eerste team, vervangen door Yannick Schild en Dionne Broere. In de wedstrijdbespreking van de trainers van de Burgt en Ploeg was de opdracht duidelijk, speel als een kampioensploeg en onderschat geen tegenstander. Kom tot bloei als ploeg en laat elkaar beter spelen.

Oranje Wit 2 en PKC 4 speelden een bijzondere wedstrijd met elkaar. Aanvallend wisten beide ploegen, maar mondjesmaat de korf te vinden. De ploegen hielden elkaar in verdedigend opzicht in de greep. Oranje Wit en PKC waren niet in staat om weg te lopen in de score. Het was Oranje Wit die uiteindelijk toch handiger met de kansen om ging en kon pas aan het eind van de wedstrijd het verschil maken, 14-11. Het tweede deed wederom wat het moest doen. De volgende finale winnen. Oranje Wit 2 heeft zich met deze winst keurig gehandhaafd op de tweede plaats in de poule en heeft het nog steeds zelf in de hand, waar dit seizoen gaat eindigen. Komend weekend hoeft Oranje Wit niet in actie te komen. Sommige spelers en speelsters zullen rust hebben, andere zullen aansluiten bij Oranje Wit 1.

Oranje Wit 1 speelde tegen Achilles 1. Achilles is niet een van de hoogvliegers van de poule, maar daar had net de kneep kunnen zitten. Oranje Wit mag niet een ploeg onderschatten en zal tegen elke ploeg aan de slag moeten. Trainer Ploeg onderstreepte dit duidelijk in de wedstrijd bespreking. De trainer zette de puntjes op de i en wilde scherpte, inzet en korfbal zien.

Oranje Wit moest in de beginfase het ritme zien de vinden, want Achilles vond in het begin van de wedstrijd gelijk 2 keer de korf. Oranje Wit moest in de achtervolging. De ploeg liet het er niet bij zitten en achterhaalde Achilles vlot. Tot 6-6 wist Achilles Oranje Wit bij te benen. Na deze stand plaatste Oranje Wit een versnelling en liet Achilles de hielen zien. Yannick Schild (12) en Jop Brouwer (10) maakten het gros van de goals. Beide heren waren sowieso op schot deze wedstrijd. De mannen namen 22 goals van het totaal voor hun rekening. Prachtig en top van het vak om ze in deze positie te krijgen. Oranje Wit bereikte de rust met een 17-10 voorsprong.

In de rust de complimenten, maar vooral een let op, om niet los te laten. Het was zaak om dezelfde arbeid aan de dag te leggen. Toch leek het na rust even lastig te worden voor Oranje Wit. Achilles mocht met drie goals achter elkaar hopen op meer. Robin Dommisse dacht hier anders over en score twee belangrijke goals achter elkaar. Kennelijk was dit weer het startsein het gaspedaal in te trappen. Oranje Wit spoot er weer vandoor en creëerde weer een ruim verschil met Achilles. Ondanks het iets mindere begin van de tweede helft was er nooit twijfel over de winst van Oranje Wit in deze wedstrijd. De mooiste goal was de laatste van de wedstrijd. Jop Brouwer zette met Xanne Klink een doorloopactie op. Jop kreeg de bal mee. In zijn vlucht haalde hij de bal onder zijn been door en deponeerde hierna vliegend de bal in het mandje. Het publiek en de bank van Oranje Wit in alle staten. Een prachtige bekroning op een heerlijke wedstrijd. Oranje Wit won de wedstrijd met 28-18. Ondanks de genoemde namen was het weer het hele team wat voor deze overwinning heeft gezorgd.

De winnende ploeg mag zeker nagenieten, echter staat volgende week Futura aan de deur te rammelen. Futura staat puntloos onderaan in de poule, maar de hoop is dat Oranje Wit geen 010 stuntje gaat uithalen. Ze moeten de punten meenemen naar Dordrecht. Oranje Wit 1 staat alleen op de tweede plaats en speelt, net als Oranje Wit2, vanaf nu finales. Finales zijn altijd de mooiste en brengen het beste in iedereen naar boven.