Zaterdag 10 juni zal voor vele een heerlijke zonovergoten dag geweest zijn. Voor de Oranje Wit selectie stond SDO op het programma. Winst of verlies zou voor Oranje Wit 2 niet meer veel uitmaken. Oranje Wit 1 moest daarentegen winnen, wilde het nog kans maken op promotie.

Niet ons tweede, maar Oranje Wit 1 begon afgelopen zaterdag om 14:00. Met de zon hoog aan de lucht en een mooie 30 graden op de thermometer waren het zware omstandigheden om te spelen. Echter leek Oranje Wit 1 hier in de beginfase geen last van te hebben. Via twee goals van Tim van Gent en twee mooie goals van Milou Oppe en Meike Driesprong, kwam ons eerste knap op een 4-1 voorsprong. In tegenstelling tot de spelers van SDO, leek de hitte onze spelers niet veel te doen. Helaas kwam de vooraf afgesproken drinkpauze op een verkeerd moment voor ons eerste. De score stokte en hoewel de voorsprong nog steeds aanwezig was, kon OW 1 geen echte afstand nemen van SDO. Er werd met een 6-3 tussenstand gerust.

Vlak na rust werd het 7-4 door Bart Driesprong. Diezelfde Driesprong kreeg niet veel later een zee aan kansen, maar verzuimde deze af te maken. Ook de andere Oranje Witters hadden extreem veel moeite de korf te vinden, waardoor SDO steeds een punt dichterbij kon komen. Het duurde niet lang voor de broodnodige voorsprong verdwenen was. Joeri van Dijk, Meike Driesprong en Xanne Klink probeerde nog wel wat met hun goals, maar het was simpelweg te weinig om nog naast SDO te komen. Oranje Wit kwam te kort, waardoor de wedstrijd op 11-15 eindigde. Iedereen die Oranje Wit een warm hart toedraagt, zal gebaald hebben dat OVVO wel deed wat het moest doen. Oranje Wit 1 loopt promotie mis.

Oranje Wit 2 was gebrand om te winnen van SDO 2. Des te meer omdat SDO 2 kampioen kon worden op ons veld. Deze scherpte was de eerste minuten dan ook duidelijk terug te zien. Niemand minder dan Lars van Strijen, die net als Daniël den Uijl  in de basis begon, opende de score. Goals van Demi van Dijk en Djuna Seevinck volgde snel. SDO wist zich te herpakken, waardoor het stuivertje wisselen werd. Eva Teerds bepaalde de ruststand op 6-8.

Waar Oranje Wit 2 de eerste helft scherp startte, was de start van de tweede helft overduidelijk voor SDO. Met drie goals op rij werd de voorsprong uitgebreid naar vijf. Eva Teerds was met een aantal goals zeer belangrijk en hield Oranje Wit in leven. Ook de in de ploeg gekomen Marijn Klink had hier een belangrijk aandeel in. Helaas had SDO hier weinig boodschap aan. SDO deed wat het moest doen en mag zichzelf kampioen noemen. Eindstand 11-14.