Van onze verslaggever:

Afgelopen zaterdag speelden Oranje Wit 1 en Oranje Wit 2 uitwedstrijden op ongunstige tijden, waardoor de trainers Van Vliet, Ploeg en Van der Burgt moesten puzzelen om de juiste invulling te vinden voor beide teams. Oranje Wit 1 en Oranje Wit 2 zijn allebei nog zwaar in de race voor de kampioenschappen. Het tweede speelde in Pijnacker tegen Avanti en eerste reisde af naar Middelburg om tegen Swift te spelen. Beide teams speelden de volgende finale en alleen winst telde.

Oranje Wit 2 is een jong team, maar legt zichzelf hoge verwachtingen op. Dat is heel knap, alleen moet daar de gulden middenweg in gevonden worden. De wedstrijd tegen Avanti begon Oranje Wit te gretig, waardoor het team in de beginfase teveel persoonlijke fouten maakte. Avanti kon aan blijven haken. In het vak met Sterre Ton en Ilse Zuijderwijk konden de dames doen en laten wat ze wilden. De dames speelden vooral aanvallend heel sterk. In de eerste helft kon Oranje Wit het verschil met Avanti nog niet direct uitdrukken in een duidelijk voorsprong.

In de tweede helft kwam Oranje Wit 2 meer tot rust. Dionne Broere vocht met een heer van Avanti een hard duel uit, maar gaf geen krimp. Dionne verdiende een vrije bal, welke werd omgezet in een goal. Hierna was het verzet van Avanti gebroken. Oranje Wit creëerde een gat van vier goals en hield dit tot het einde van de wedstrijd vast. De ploeg schroefde haar niveau omhoog en Avanti kon niet meer volgen. Ze zette de wedstrijd om in winst en blijft fier aan kop staan. Zaterdag 9 maart is voor Oranje Wit 2 de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen. VEO 2 komt op bezoek in Dordrecht. Oranje Wit en VEO voeren samen de ranglijst aan. De winnaar van de wedstrijd kan de champagne alvast koud zetten. Oranje Wit zal alles in de strijd gooien om deze wedstrijd te gaan winnen.

Oranje Wit 1 en Swift deelden voor deze wedstrijd samen de tweede plaats achter koploper Fiks. Verdere uitleg over het belang van deze wedstrijd was niet nodig. Oranje Wit begon slordig aan de wedstrijd en was onrustig in de passing. Swift had daar geen boodschap aan en scoorde goal na goal. Na 12 minuten was de stand 10-5 in het voordeel van Swift. Vanaf minuut 12 kwam Oranje Wit veel beter in het spel. De ploeg plaatste een mooie tussensprint en stond na 16 minuten op 12-12. Toch was het weer Swift dat de voorsprong nam en wist de rust te bereiken met een 17-15 stand. Met 32 goals was er genoeg om van te genieten.

In de rust de nodige aanwijzingen van trainers Van Vliet en Ploeg. In de tweede helft was het Swift dat op voorsprong bleef. Oranje Wit liet de tussenstand niet verder oplopen dan twee a drie goals verschil. Zo bleven ze prima in het spoor van Swift, maar in de achtervolging. Oranje Wit kon en mocht niet loslaten. De gemoederen op het veld en op de tribunes liepen hoog op toen Jasper Kleingeld een stevige overtreding beging. De scheidsrechter beoordeelde de situatie en deed deze af met geel. Dit tot grote frustratie van alles wat Swift een warm hart toedroeg.

De eindfase van de wedstrijd bleek een ware thriller te worden. Oranje Wit keek tegen een 28-27 achterstand aan. Yannick Schild toonde veerkracht en flexibiliteit. Na een onsportieve actie voor de strafworp van een speler van Swift, miste Yannick de strafworp. In een van de volgende acties schoot Yannick de 28-28 toch nog binnen. Kort voor tijd kreeg Swift de kans om op voorsprong te komen. Mirthe Verweij was fantastisch bij de les en onderbrak een aanval van Swift. Op 24 seconden voor het einde van de wedstrijd werd de bal opgebracht naar het aanvalsvak. De bal mocht het vak niet meer verlaten en de laatste kans op de winst was daar. Het aanvalsvak van Bo Oppe, Jop Brouwer, Merel Schram en Xanne Klink speelde de tijd uit en wist de winnende goal te scoren. Na een uitstekende uitstap van Xanne Klink werd Bo Oppe in stelling gebracht. Bo glipte als een slang langs zijn directe tegenstander. Met een “onehander” en wederom een buzzbeater greep Oranje Wit de volle winst.

Het bleef nog lang onrustig aan de zijde van Swift. Dolle vreugde aan de kant van Oranje Wit en is door deze winst medekoploper geworden. KVS hield Fiks op een gelijkspel, waardoor Oranje Wit en Fiks samen aan kop staan. Het wordt nog een heet einde van de competitie. 9 maart speelt ook Oranje Wit 1 thuis tegen VEO 1.

De selectie mag even bijkomen van alle inspanningen van de afgelopen weken, maar zal de komende weken weer vol aan de bak moeten. De komende week even geen korfbal voor de selectie. De week daarna gaat de focus weer op de laatste wedstrijden van het seizoen. De selectie mag zichzelf nog meer gaan belonen en het zaalseizoen in stijl gaan afronden. Het is in ieder geval nooit saai bij c.k.v. Oranje Wit.

*Gezien de onrust (op social media) rondom de wedstrijd (en een specifieke overtreding) heeft het bestuur van c.k.v. Oranje Wit, in overleg met de auteur, besloten de tekst van dit verslag op enkele punten te wijzigen. Het wedstrijdverslag had en heeft op geen enkele wijze kwade bedoelingen of intenties maar is gewijzigd om dit te bekrachtigen.