Oranje Wit 2 mocht zich, wederom met een gehavend team, opmaken voor de wedstrijd tegen Pernix 2. Vorige keer werd er met drie punten verschil gewonnen van Pernix. Oranje Wit 2 wilde er dus alles aandoen om wederom te winnen van Pernix 2.

OW 2 begon erg sterk aan de wedstrijd. Roy de Vlaming, die al een wedstrijd erop had zitten, en Djuna Seevinck waren beiden nadrukkelijk aanwezig op het scoreformulier in de beginfase. Lange en goede aanvallen werden omgezet in goals en verdedigend legde OW2 hun tegenstander het vuur aan de schenen. Dit resulteerde in een ruime en vrij bizarre ruststand van 20-7.

Ons tweede kon dus enigszins achterover leunen de tweede helft. Djuna Seevinck en Robin Dommisse dachten hier anders over en bleven rustig door scoren. Ook Robin van Kalkeren was erg belangrijk met zijn scores en verdedigende acties. Door Senne Koster in te brengen, kreeg Roy de Vlaming zijn welverdiende rust. Senne liet wederom een erg knappe invalbeurt zien en mocht drie goals noteren. Ook de vijftien jarige Freek van Dongen, Loïs Fernhout en Bridget ter Horst mochten invallen en allen deden dit erg verdienstelijk. Alle spelers van OW 2 speelde een erg goede wedstrijd. De ruime 31-16 overwinning was dan ook een echte teamprestatie.

Oranje Wit 1 mocht zich in een ouderwets kolkende hal opmaken voor de wedstrijd tegen Antilopen 1. Tijdens het oplopen werden de spelers van onze hoofdmacht vergezeld door de aller kleinste Oranje Witters; de kangoeroes.

De start van de wedstrijd was voor Antilopen. Brutaal namen zij de leiding in de wedstrijd. De 15-14 was pas de eerste voorsprong van de avond voor ons eerste. Meike Driesprong had hier met haar 6 goals op 6 pogingen een erg belangrijk aandeel in. Toch kreeg Oranje Wit het niet voor elkaar om de voorsprong lang vast te houden. Er werden goede aanvallen gedraaid, maar zoals we vaker gezien hebben dit seizoen miste de verdedigende scherpte.

De tweede helft werd er in fases beter verdedigd. Toch wist OW 1 niet los te komen van Antilopen. Goals van Lex van Gent en Meike Driesprong zorgde  voor een 21-19 voorsprong, maar wederom duurde het niet lang voor de gelijke stand weer op het scorebord stond. Antilopen wist op een 24-25 voorsprong te komen. Een aantal wissels en coaching zoals alleen Bo van Hoof dat kan maakte dat Oranje Wit 1 nog eenmaal de energie vond om aan te zetten. De ploeg ging erop en erover. Met nog 2 minuten spelen en een 30-27 stand op het scorebord leek het de perfecte avond te worden. Antilopen deed nog wel wat terug, maar met nog vijfentwintig seconden op de klok wist de Dordtse aanval de wedstrijd volwassen uit te spelen. Eindstand: 30-29.

Ook gisteravond zijn er weer mooie foto’s gemaakt. De foto’s van Oranje Wit 2 vind je hier. De foto’s van Oranje Wit 1 vind je hier. Ook werden er mooie foto’s gemaakt van de kampioenenparade. Deze vind je hier.