De competitie is om het echie begonnen. De selectie heeft allemaal bekende gezichten, maar toch hebben een hoop mutaties plaatsgevonden. De nieuwe trainers, Maarten van Vliet, Henno Ploeg (1) en Erik van de Burgt (2) hebben, na een uitstekende voorbereiding, de teams gevormd. Binnen de selectie kan niemand op zijn lauweren rusten. Het niveau verschil tussen de spelers onderling is zeer klein. De groep is vertrouwd en de sfeer is meer dan goed te noemen. Genoeg ingrediënten om met alle vertrouwen de competitie aan te vangen. Oranje Wit 2 speelde in Sassenheim tegen TOP en Oranje Wit 1 nam het in De Lier op tegen Valto.

Oranje Wit 2 moest in de eerste helft achter TOP aan en moest telkens een achterstand consolideren. Ze wisten de marge klein te houden, maar kon niet gelijk komen of zelfs een voorsprong nemen. In de tweede helft werd de boel om gedraaid en was het TOP wat scherp moest blijven. Oranje Wit 2 nam een aantal doelpunten voorsprong, maar moest toezien hoe TOP zich niet gewonnen wilde geven. TOP kwam ook weer terug en beiden teams moesten genoegen nemen met het delen van de punten. De eindstand van de wedstrijd was 15-15. Aangezien Oranje Wit 2 met -2 aan de competitie begon staat het team nu nog op -1. Volgende week speelt Oranje Wit 2 thuis tegen Dalto en zal twee punten willen bijschrijven.

Oranje Wit 1 keek tegen een 2-0 en 3-1 achterstand aan, maar had Valto bij 4-4 weer in de kraag gevat. Daarna nam Oranje Wit het stokje over en pakte een voorsprong. Ze keken niet meer om en hielden de hele wedstrijd de voorsprong vast. Marijn Klink bleek een ware plaaggeest te zijn voor de verdediging van Valto en speelde een fantastische eerste helft. Marijn nam 5 van de tien doelpunten in de eerste helft voor zijn rekening.

In de tweede helft hield Oranje Wit de voorsprong goed vast en speelde de wedstrijd gedecideerd uit. Valto had mogelijk heel even de gedachte om terug in de wedstrijd te komen, maar Oranje Wit drukte die hoop vlot de kop in en ging met de overwinning aan de haal (14-19). Een prima gespeelde wedstrijd door Oranje Wit en heel goed om de competitie te beginnen met een uitoverwinning. Oranje Wit zal aanstaande zaterdag spelen tegen Vriendenschaar en zich van de goede kant willen laten zien aan het thuispubliek. Kom beide teams aanmoedigen en bekijken. Het is meer dan de moeite waard zijn, want de goede lijn is zeker ingezet.