Afgelopen weekend was het voor de selectie een weekend waarbij het op papier mogelijk leek om vier punten te gaan scoren. Op papier is altijd mooi en in orde, echter moet het op het veld gebeuren. Oranje Wit 1 en 2 hebben de punten in Dordrecht weten te houden, maar dit ging zeker niet makkelijk. Uiteindelijk telt in topsport altijd maar 1 ding, de punten. Oranje Wit 1 en 2 doen prima mee in hun poule.

Oranje Wit 2 trad aan tegen Achilles en speelde ook tegen zichzelf. Beide ploegen wisten mondjesmaat de korf te vinden, waardoor de wedstrijd vol spanning zat. OW had in verdedigend opzicht het spel goed onder controle. Aanvallend kwamen de plannen niet goed uit de verf. Vooral door de passing, die niet altijd goed was, strandden veel aanvallen in schoonheid. Wederom wist Oranje Wit 2 aan het einde van de wedstrijd een kleine marge te nemen, welke voldoende bleek om de wedstrijd winnend af te sluiten. Met de kleinst mogelijke marge van een doelpunt (10-9) verschil mocht het team weer twee punten bijschrijven. Een opmerking na de wedstrijd: “Wat kunnen wij lelijk winnen.” Het gaat in deze zin alleen om het woord winnen.

Oranje Wit 2 stijgt een aantal plaatsen in de poule en bivakkeert in de middenmoot. Volgende week gaan reizen ze naar Bennekom en zullen zij spelen tegen DVO. Op papier zouden ze weer de punten binnen moeten kunnen halen, maar zoals eerder vermeld, eerst spelen en dan pas rijk rekenen. Oranje Wit zal er weer vol voor gaan om de stijgende lijn door te zetten. Bij winst blijft OW goede zaken doen in de veldcompetitie.

Oranje Wit 1 speelde tegen Merwede en moest eerst zien te dealen met het spelen in vakken met een nieuwe samenstelling. Daarnaast speelde Merwede met veel energie en moest Oranje Wit 1 hetzelfde zien te brengen. In het begin van de wedstrijd gingen ook bij het eerste veel aanvallen verloren. Vooral verkeerde keuzes en zwakke passing lagen daaraan ten grondslag. Oranje Wit moest terugkomen van een 0-2 en 1-3 achterstand. Ze wisten te dit repareren en konden met een voorsprong van 8-6 de rust aanvangen.

Na rust bleven beide ploegen nog in elkaars voetsporen. Uiteindelijk wist Oranje Wit 1 het beoogde spel te spelen en nam rap afstand van Merwede en was de wedstrijd gespeeld. Voor trainers van Vliet en Ploeg kwamen voldoende zaken aan het licht, die verbeterd kunnen worden. Ook in deze wedstrijd geldt “de punten zijn binnen”. De manier waarop is op dit moment voor het team van ondergeschikt belang. Aanstaande zaterdag speelt Oranje Wit 1 weer een belangrijke wedstrijd. In Hardinxveld-Giessendam is HKC de tegenstander. HKC staat een punt voor op Oranje Wit. Bij winst zal OW over HKC gaan en aansluiting blijven houden bij de top van de poule. In ieder geval is een duidelijk scheidslijn zichtbaar aan de boven- en onderkant van de poule. Oranje Wit 1 wil aan de bovenkant blijven en zal winst een “must” zijn.

Foto’s 2: https://photos.app.goo.gl/QVmjmGnEE5BjcV42A
Foto’s 1: https://photos.app.goo.gl/R24YBw5q2RgwTSuy9