Zaterdag 10 december stonden er uitwedstrijden op het programma voor onze selectie. Het tweede mocht op bezoek bij de overburen PKC en het eerste kon een lange reis naar Noviomagum afleggen.

PKC 3 is inmiddels een bekend bij ons tweede. Meerdere keren stonden de teams tegenover elkaar, met wisselende resultaten. Het tweede was er klaar voor om de punten mee naar huis te nemen. Oranje Wit schoot uit de startblokken en kwam 0-2 voor. PKC liet zich niet kennen en wist driemaal op rij te scoren. Middels vier goals van de Oranje Wit dames ging het tweede wederom voorbij PKC. Echter, na de 5-8 stokte de aanval van OW. Dit was voor PKC niet het geval. Knap wisten zij hun aanvallen om te zetten in doelpunten en met rust stonden zij zelfs 1 punt voor.

Na rust duurde het 6 minuten voor de eerste goal viel. Na de 12-12 ging het mis bij Oranje Wit. PKC wist maar liefst 7 keer op rij te scoren, zonder tussenkomst van de Oranje Witten. Er werden nog enkele spelers van OW 1 gebracht, maar dit had niet het gewenste resultaat. Deze achterstand wist het tweede niet meer goed te maken. De eindstand geeft een enigszins vertekenend beeld ten opzichte van het gespeelde spel, maar feit is dat OW 2 hun meerdere moest erkennen in PKC 3.

Tijdens het warmlopen voor de wedstrijd zag OW 1 hoe makkelijk het OW 3, die voor ons eerste tegen Noviomagum 2 speelde, wist te winnen van hun tegenstander. Na het fluitsignaal van de eigen wedstrijd volgde al snel de eerste goals van Noviomagum. OW 1 toonde veerkracht en naast en zelfs voorbij Noviomagum te gaan. OW 1 bouwde de voorsprong uit en ging rusten met een aangename voorsprong.

Dat Noviomagum zich niet zomaar gewonnen zou geven, wisten de Dordtenaren vooraf. De tegenstander kwam scherp uit de rust en ging van een 11-14 achterstand naar een 18-14 voorsprong. Om doelpunten te forceren werd Roy de Vlaming ingebracht. Zijn invalbeurt was erg verdienstelijk, met 3 doelpunten in 10 minuten. Ook Robin Leijdsman kwam binnen de lijnen, voor haar de opdracht om haar tegenstandster verdedigend uit te schakelen. Helaas mochten de invalbeurten van deze routiniers niet meer baten. Noviomagum liet zich niet van de kaart brengen en speelde de wedstrijd volwassen uit. Er werd met 26-21 verloren in Nijmegen.

Voor onze selectie is het aankomende zaterdag zaak om de punten te pakken. Daar kunnen ze jouw hulp goed bij gebruiken.