Afgelopen weekend stond derby tussen Oranje Wit en Sporting Delta op het programma. Na de twee verliespartijen in de Polder eerder dit seizoen wilden de ploegen van de trainers Roelofs, Van Vliet en Ploeg iets recht zetten. In de thuishal van Sporting Delta is dat over het algemeen geen makkelijke opgave.

Oranje Wit 2 beet het spits af tegen Sporting Delta 2. Alleen in de eerste tien minuten van de wedstrijd had Oranje Wit moeite met het spel van Sporting Delta. Vanaf het moment dat deze aanvalsgolf onder controle was, had OW2 niets meer te duchten van Sporting Delta. Oranje Wit wist het aanvalsspel compleet plat te leggen en scoorde er zelf lustig op los.

Oranje Wit speelde aantrekkelijk spel en verwende het massaal meegekomen publiek van Oranje Wit. In de tweede helft kon Oranje Wit zakelijk en relatief rustig de wedstrijd uit spelen. Sporting Delta spartelde nog wel tegen, maar omdat Oranje Wit mee bleef scoren, kwam de verdiende overwinning niet meer in gevaar. Twee minuten voor tijd feliciteerde trainer Roelofs iedereen op de bank en was de winst binnen. Een mooie teamoverwinning en een compliment voor alle spelers.

De twee hoofdmachten van beide verenigingen traden in het strijdperk. De eerste helft was het Oranje Wit wat scherper en vertoonde goed spel. Oranje Wit bleef de eerste helft goed overeind. Dat het een echte derby was, bleek gedurende wedstrijd. De arbiter had het druk om alle brandhaartjes en opstootjes in de kiem te smoren. De arbiter wist dit op een goede manier te organiseren en hield de kaarten professioneel op zak. Ondanks dat Oranje Wit prima speelde moest het toch toestaan dat Sporting Delta de rust in ging met een kleine voorsprong.

In het eerste gedeelte van de tweede helft zakte Oranje Wit weg en liet Sporting Delta de dienst uitmaken. Oranje Wit zag Sporting Delta gas geven en kon te weinig tegenstand bieden. De ploeg van Van Vliet en Ploeg kwam zwak uit de rust. Sporting Delta rook bloed en knalde weg in de score. Deze achterstand kwam Oranje Wit niet meer te boven. Oranje Wit probeerde met alles wat het in haar had het tij te keren, maar kwam daarin te kort. Sporting Delta had een veilige marge gecreëerd en hoefde niets meer te vrezen van Oranje Wit. Vooral het begin van de tweede helft was een definitief kantelpunt. Al met al een verdiende overwinning voor Sporting Delta.

Door de resultaten van de concurrenten van Oranje Wit zit te ploeg in een lastig parket. Oranje Wit heeft de rode lantaarn in de handen geduwd gekregen. Met nog vier wedstijden te gaan moet Oranje Wit 1 flink aan de bak. Twee van de vier wedstrijden moeten gewonnen gaan worden. Met de winst in deze wedstrijden kan Oranje Wit zich veilig gaan spelen. Overwinningen in de twee andere wedstrijden leveren bonuspunten op. De komende twee weken geen wedstrijden. Oranje Wit gaat werken aan het herstel in de komende weken en zal zich richten op de wedstrijden van begin maart. KCR komt als eerste op visite en dit is een van wedstrijden, die absoluut gewonnen moet worden. Excuses en uitvluchten zijn niet meer van toepassing. Oranje Wit moet het ware gezicht gaan tonen en zorgen dat het op dit niveau kan blijven spelen. Het besef is er zeker, maar alles zal afhangen van de uitvoering. De hele selectie heeft het vertrouwen dat Oranje Wit dit voor elkaar gaat boksen.

Dank aan de supporters die aanwezig waren bij deze wedstrijd. Sowieso is het prettig en fijn dat vele Oranje Witters de selectie bij elke wedstrijd komen steunen. De selectie kan dit nog vier wedstrijden hard gebruiken.